LA FESTA DEL NOVÈ ART
Cultura 12/04/2011

La mort anima el Saló del Còmic

En un context de crisi i amb un 10% menys de subvencions, el Saló del Còmic de Barcelona iguala el rècord d'expositors de l'any passat i s'apunta a la moda zombi amb una exposició i moltes activitats.

Xavi Serra
2 min
Amb 135 expositors, 13 exposicions, projeccions, conferències, concerts i concurs de cosplay , el Saló continua la seva expansió.

Barcelona.Els responsables de Ficomic ja van anunciar l'any passat la intenció de convertir la cita anual amb el còmic de Barcelona en un esdeveniment a mig camí entre el festival d'Angouleme i el Comic Con de San Diego. Enguany, aquest propòsit va camí de convertir-se en una realitat: la presència d'empreses alienes al món del còmic i les activitats relacionades amb el cinema, els videojocs, la televisió i els jocs d'estratègia posa de manifest que el Saló dóna la benvinguda a aquests àmbits, tot i mantenir sempre el còmic com a principi vertebrador.

Zombieland

L'èxit de l'adaptació televisiva de Los muertos vivientes és l'excusa perfecta per convertir els zombis en protagonistes de la 29a edició del Saló. Entre les activitats relacionades hi haurà una exposició comissariada pel director del Festival de Cinema de Sitges, Ángel Sala, una videoconferència amb el creador del còmic Robert Kirkman i una marató de la sèrie completa de The walking dead , la projecció al cinema Urgel de tres pel·lícules de zombis en col·laboració amb el cicle Phenomena ( La nit dels morts vivents , Possessió infernal i L'horda ) i l'actuació de Motorzombis, el primer concurs de cosplay zombi i un nou monòleg zombi de l'humorista Berto Romero. En resum, una celebració de la cultura zombi que omplirà el palau 8 de la Fira de Barcelona de nafres i pústules.

Solidaritat i exposicions

El món del còmic s'ha fet especial ressò de la recent catàstrofe humanitària al Japó. El Saló del Còmic inclourà un espai solidari per difondre la iniciativa TBO 4 Japan, que subhastarà a la xarxa originals en homenatge al país nipó i farà arribar la recaptació a la Creu Roja japonesa.

Però el plat fort continua sent la presència d'un llarguíssim llistat de convidats i les exposicions d'originals -fins a tretze, aquest any-, entre les quals destaquen les dels guanyadors de l'anterior edició del Saló ( El arte de volar , Alfonso Zapico i Rubén Pellejero), la de Tarzan i les diferents encarnacions del personatge en còmic, la plasmació en vinyetes del cop d'estat del 23-F i la mostra que repassa la relació entre els gats i el còmic. Tot això i conferències, sessions de firmes, tallers de dibuix... La festa del còmic és, un any més, inabastable.

stats