Retallades
Cultura 26/01/2013

Les mesures del pla de xoc del Nacional per afrontar el 2013

1 min
Les mesures del pla de xoc del Nacional per afrontar el 2013

Tancar la Sala Tallers

La sala que ha acollit les estrenes de bona part de les obres d'autoria catalana contemporània tanca el 4 de març "provisionalment i per dos anys", va dir Belbel. Esperen poder llogar la sala per a altres usos.

Reduir les funcions

La crisi de públic prevista per al 2013 els fa decidir retallar 70 funcions repartides en totes les obres, perquè cada dia de funció calculen que creix el dèficit en comptes d'amortitzar el cost. El TNC s'ocuparà de gestionar canvis d'entrades i abonaments.

Retallar costos i sous

"He intentat equilibrar l'ajust. Opto per demanar complicitat a tots els creadors i artistes, que han tingut el disgust de l'any", va dir Belbel. La rebaixa s'ha negociat per cada obra (n'hi ha que no estaven firmades) tant de sous com d'escenografia i vestuari.

Fer dues obres T6 al 50%

El perjudici més gran se l'han endut els dos últims muntatges del T6, que es queden amb la meitat de pressupost i 10 dies d'exhibició, i passen a la Sala Petita. Les obres No parlis amb estranys i Atraco y paliza en Agbanäspach s'hauran de tornar a repensar.

Desfer la companyia fixa

La temporada 2009-2010 Belbel va presentar una companyia estable de nou actors per al T6. En versió reduïda, s'ha mantingut fins ara. Després de l'obra Groenlàndia de Jordi Faura (l'últim T6 que es farà a la Tallers), se'ls modificarà el contracte.

Incentivar les vendes

Per guanyar públic, per primer any han optat per fer promocions. Belbel va dir que pensaran "incentius" en la política de venda d'entrades. Un és l'oferta de 15 € per les dues obres del T6.

stats