MÚSICA
Cultura 29/05/2011

La 'lloba' torna a Montjuïc

Mig any després d'omplir el Palau Sant Jordi, Shakira torna a actuar avui a Barcelona amb la gira de Sale el sol, però ara al gran Estadi Olímpic. Fins i tot Gerard Piqué ha fet campanya per animar Puyol a anar-hi.

Laura Serra
2 min
La 'lloba' torna a Montjuïc

Barcelona.Considerada ja la primera dama del futbol blaugrana, digna pubilla catalana i quasi patrimoni nacional des que es va traslladar a viure a Barcelona -el seu segon cognom, Ripoll, hi ajuda-, Shakira va anunciar fa dos mesos que afegia dates noves al seu arrasador tour 2010 Sale el sol i que un dels escenaris seria Barcelona. L'èxit de l'anterior cita, el novembre passat al Palau Sant Jordi, podria haver justificat la reincidència, tot i que era una maniobra arriscada, tenint en compte les 18.000 localitats del pavelló que va omplir. Però llavors ja sabíem que la cantant colombiana i l'estrella de moda de la música llatina compartia el Servivio de lavandería amb el jugador del Barça Gerard Piqué.

Qui sap si la relació més perseguida pels paparazzi -notícies que sempre incorporen el waka com a prefix- va tenir alguna cosa a veure amb el fet que la lloba no només hagi repetit sinó que s'hagi atrevit a fer el salt del Sant Jordi a l'Estadi Olímpic (20.30 h), un escenari amb el doble de capacitat. Faltarà veure si els seus fans catalans es compten per tants milers, però tant ella -en un vídeo en què parla català- com la seva parella han fet campanya online -Piqué incitava per Twitter a Puyol a anar al concert, on podria haver-hi una bona comitiva blaugrana.

Cop de malucs i doll de veu

Juan Magan, el DJ que ha fet el remix d'estiu per a discoteques de l'últim hit de Shakira, Rabiosa , i que, de fet, ha remesclat temes dels principals cantants llatins actuals (Juanes, Paulina Rubio, Enrique Iglesias, etc.), serà un dels teloners del concert. L'altre serà Dani Martín d'El Canto del Loco, però amb els temes melosos del seu projecte en solitari. Després sortirà la cantant de Barranquilla i previsiblement seguirà el mateix guió de l'anterior cita, començant per Pienso en ti -un tema del primer àlbum que va tenir molt ressò a Llatinoamèrica, quan ella tenia 18 anys i la cabellera negra- i acabant amb el bis que l'ha catapultat al tron de les més poderoses del planeta, Waka waka . Entremig, vuit canvis de vestuari, coreografies impecables i una vintena de temes, entre els quals els més ballables, gairebé reggaeton , del nou disc ( Sale el sol , Gordita , Loca , Loba ) i, per deixar anar la seva veu potent i esquerdada, bona part de les composicions més íntimes i rockeres de la primera meitat de la seva carrera ( Ojos así , Las de la intuición , Underteath your clothes ). Shak, però, ha anunciat una sorpresa per al concert d'avui. En l'anterior ja va propagar un kennedià "jo també sóc catalana".

Ara ja només li queda ser més que un club.

stats