Aparador
Cultura 28/01/2013

La literatura catalana també visita altres mons

1 min

'Bedlam'

El poble congelat de Bedlam és l'espai singular on Mar Bosch Oliveras (Girona, 1981) ha situat l'acció de la seva primera novel·la, guanyadora del premi Just M. Casero 2012. Escrit en un estil oníric i amb un to que remet tant a Pere Calders com a Ray Bradbury, el debut de Bosch Oliveras reflexiona sobre la pèrdua i la reconstrucció.

'Faula'

Aproximació a l'horror, al deliri i al sublim, la primera novel·la de Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984) arrenca amb un gegant que corre amb un sac entre els braços per salvar el que més estima. Pons Alorda, que ha guanyat nombrosos premis de poesia -i ja ha publicat més d'una desena de llibres- trasllada la força sobrenatural dels seus versos a la prosa.

'La primavera al desert'

Nascut l'any 1965 a Barcelona, Josep M. Argemí es va donar a conèixer amb el llibre La fúria dels herois (1995). Tres llibres més tard, Lliçons de foc (2003) va obrir un llarg parèntesi que l'escriptor no ha trencat fins a La primavera al desert , en què personatges com Casanova, Walser i Sherlock Holmes protagonitzen narracions amb una meticulosa i encertada visió de les realitats.

stats