LLIURAMENT DELS PREMIS NACIONALS DE CULTURA
Cultura 03/04/2011

Uns guardons sense dispendis

Ricard Martín
1 min
Oriol Bohigas va rebre el premi a la trajectòria artística i professional de mans d'Artur Mas i Francesc Guardans.

Cap ensurt ahir en el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, presidits per primera vegada per Artur Mas. La periodista Lídia Heredia va conduir, vestida de negre auster -de dol per la part retallada de Cultura?- una cerimònia també sòbria. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després de felicitar els premiats i afirmar que "la cultura catalana està més bé que mai", els va posar deures: "Cal que afronteu el coll d'ampolla d'aquest moment tan difícil, que la creativitat catalana superi l'estretor del seu mercat natural i surti a fora".

Francesc Guardans, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, va al·ludir a la "necessitat de fer la cultura entre tots i afrontar el futur amb optimisme, amb ànim d'avançar i de construir".

Un brindis espartà

Més reivindicatiu va ser Oriol Bohigas, amb el premi a la trajectòria professional. Per Bohigas, "la cultura ha de ser una prioritat a l'hora de refer la política", encara que les retallades facin "difícil o impossible aquesta prioritat". La bona notícia, va dir, és que les manifestacions, en comptes de dedicar-se a la gestió quotidiana, "es dediquen al gran panorama de la cultura".

De fet, l'única reticència que va afrontar Mas va ser la dels autors del còmic dedicat al comunista Miguel Nuñez: van ser els únics premiats que no es van inclinar quan els va estrènyer la mà. El brindis, al Pati dels Tarongers, va ser igualment espartà: cava, coca i cola.

stats