TEATRE
Cultura 17/06/2013

Una 'gamberrada' tancarà la temporada al TNC

Nao Albet i Marcel Borràs dirigeixen 'Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach', l'últim text del programa d'autoria catalana T6

Laura Serra
1 min

BarcelonaL'últim espectacle de la temporada del Teatre Nacional serà 'Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach', un muntatge dels dos 'enfants terribles' del teatre català, Nao Albet i Marcel Borràs. Aquesta vegada, però, als 25 anys, mostren ja símptomes de maduresa: l'espectacle que havien concebut com un atracament boig estil Tarantino descobreixen que no funciona perquè han de buscar "més la veritat, menys artificialitat", i l'han convertit en una reflexió sobre el teatre, "com ens posicionem com a artistes", diu Albet, "com prenem partit i triem", explica Borràs.

Malgrat això, garanteixen una quarantena de trets i molta acció. "És molt molón, no és un discurs gens elevat", diu Borràs, la meitat d'un tàndem creatiu que ja ha estrenat quatre obres al Teatre Lliure i a La Seca. Aquesta vegada, a més d'ells dos com a actors –interpreten precisament dos creadors que estan intentant fer una obra de teatre per a un teatre molt important–, compten amb alguns integrants de la companyia T6 i altres actos (Francesca Piñón, David Vert, Òscar Castellví, Laia Costa, Oriol Genís, Gil Brebelés i Alina Furman).

Tot i que ells no es consideren ni radicals ni gamberros, Sergi Belbel –director del TNC que tanca la seva etapa de 8 anys al teatre amb aquest muntatge, amb el qual també es clausura el projecte T6 d'autoria textual, que té 10 anys d'història– afirma que han sabut inventar un nou món "'Naomarcelàndia', amb un llenguatge molt personal": "És una gamberrada més seriosa del que sembla".

stats