Cultura 03/02/2013

Una gala dels Gaudí renovada per fora i per dins

X.s.
1 min
Andreu Buenafuente serà 
 El presentador dels Gaudí.

BARCELONA"Hem après com no s'ha de fer una gala", assegura Pep Armengol. L'Acadèmia del Cinema Català vol oblidar la polèmica que van provocar les crítiques als polítics pronunciades durant l'última cerimònia dels Gaudí i encetar aquesta nit una nova etapa dels premis del cinema català. Per això, res millor que un canvi d'escenari: la cerimònia abandona el Teatre Arteria Paral·lel i es trasllada al més ampli Barcelona Teatre Musical.

Els Gaudí també estrenen presentador: enguany el mestre de cerimònies serà Andreu Buenafuente, que s'encarregarà de produir la gala a través de la seva productora, El Terrat. Per primera vegada, la cerimònia s'emetrà en directe per TV3 i, també per primera vegada, cau en diumenge, el dia en què se celebren els Oscars i els premis Goya.

Blancaneu encapçala la llista de favorits de la gala amb 12 nominacions, seguida per El bosc , que aspira a 11 premis. També entren en les apostes Els nens salvatges amb 8 nominacions i Fènix 11-23 amb 7, així com Una pistola en cada mano , [REC] 3 i Lo imposible , que opten a 6 premis cadascuna. Un dels protagonistes de la nit pot ser el president de l'Acadèmia, Joel Joan, nominat a millor director, que ha anunciat que serà la seva última gala al capdavant de la institució. L'únic premi segur, però, serà el de Montserrat Carulla, que rebrà un Gaudí honorífic.

stats