MÚSICA
Cultura 12/02/2013

El festival Sónar deixa el CCCB i el Macba

Xavier Cervantes
2 min

Barcelona.El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) deixarà de ser la seu de les activitats diürnes del Sónar, segons va avançar ahir el diari El País . Fonts del festival i del CCCB consultades per l'ARA no van voler ni confirmar ni desmentir la informació. Els detalls se sabran avui durant la roda de premsa de presentació de la vintena edició del Sónar Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art, que se celebrarà del 13 al 15 de juny. Abandonar el CCCB comporta també deixar les altres seus diürnes al Raval: el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i la Capella dels Àngels.

Sempre segons El País , el Sónar de Dia ocuparà uns pavellons de la Fira de Barcelona a Montjuïc, en unes dates que ahir encara no tenien assignada cap activitat. Tampoc el calendari del CCCB inclou cap activitat relacionada amb el Sónar del 13 al 15 de juny. D'aquesta manera, la Fira es convertirà en la seu de tot el Sónar: de dia a Montjuïc i de nit al recinte firal Gran Via 2, a l'Hospitalet de Llobregat.

El CCCB, que dirigeix Marçal Sintes des del gener del 2012 en substitució de Josep Ramoneda, ha estat lligat al Sónar des de la primera edició, l'any 1994. Al llarg d'aquest temps, la ubicació del festival al centre de la ciutat ha sigut motiu de diferents debats. El 2004 un grup de veïns del Raval van adreçar una carta a l'Ajuntament en què demanaven que el Sónar de Dia es traslladés a una zona menys poblada de la ciutat on la contaminació acústica tingués menys impacte. Un altre aspecte conflictiu, però des del punt de vista dels espectadors, va ser la circulació entre els diferents escenaris del CCCB i el Macba, sobretot l'accés al Hall. El Sónar de Dia, que el 2012 va convocar més de 33.000 persones en tres jornades, fa temps que havia arribat al límit d'assistència, i el CCCB no permet un creixement per sobre d'aquesta xifra.

El CCCB és l'únic espai que ha acollit totes les edicions del Sónar des del 1994, dedicat exclusivament a l'oferta diürna. La programació nocturna ha tingut diferents seus, des de l'Apolo fins al recinte firal Gran Via 2, passant per una carpa a Montjuïc darrere del Poble Espanyol i el Pavelló de la Mar Bella. En tots els casos el canvi d'ubicació va ser per poder-hi encabir més gent.

stats