Cultura 12/10/2011

El festival lliura a Bryan Singer la Màquina del Temps

X.s.
2 min
El director de X-men , Bryan Singer, convidat d'honor a Sitges.

Sitges."Jo sóc el típic paio que vindria com a públic en un festival com aquest", assegurava ahir Bryan Singer en roda de premsa al Festival de Sitges. I no calia que ho jurés. Amb samarreta i texans, i un aspecte normalíssim, el director de les dues primeres parts de la saga X-men i de Superman: el retorn es podria haver confós fàcilment amb el públic de Sitges. I tanmateix és un dels directors amb més influència a la indústria de Hollywood, i convidat d'honor del festival, que ahir li va lliurar la Màquina del Temps.

La història d'amor de Singer amb el festival ve de lluny. El nord-americà hi va presentar les seves primeres cintes, Public Access i Estiu de corrupció , abans que l'èxit de Sospitosos habituals el catapultés a produccions més comercials. I tot i que avui en dia les seves pel·lícules ja no necessiten els festivals, Singer va confessar que són els "fans del gènere que van a festivals com Sitges" en qui pensa com a espectadors a l'hora de fer les seves pel·lícules.

El director, un dels responsables de l'auge de les adaptacions cinematogràfiques del cinema de superherois, va negar haver tingut mai cap problema per introduir temàtiques adultes i preocupacions socials a les seves pel·lícules. "Mentre siguin entretingudes i tinguin la dosi necessària de focs d'artifici, als estudis no els importa el que hi fiquis al mig", assegurava Singer. Atrafegat amb mil projectes, el director explicava que tot just ha enllestit el rodatge en 3D de la cinta d'aventures Jack the giant killer i que està preparant una versió cinematogràfica de la sèrie Galactica, estrella de combat . I a través de la seva companyia continua produint la sèrie House , així com una sèrie online anomenada X-plus i diferents projectes de llargmetratges.

Pel que fa a la nova versió de Superman que s'està preparant, tan sols cinc anys després que ell dirigís Superman: el retorn , ha fugit de polèmiques i ha declarat que no hi està involucrat perquè no tenia cap idea per a una seqüela i que, com qualsevol fan del gènere, té moltes ganes de veure-la.

stats