ROCK
Cultura 07/05/2011

Els 50.000 fans de Sopa de Cabra

Semblava impossible. Doncs, no. Fa uns mesos, Sopa de Cabra va decidir tornar per celebrar 25 anys de carrera amb un sol concert i ahir van vendre 12.000 entrades del seu tercer gig al Sant Jordi.

Andreu Gomila
2 min
Els 50.000 fans  de Sopa de Cabra

Barcelona."Ens haurem de posar en forma", diu Josep Thió. El guitarrista i compositor de Sopa de Cabra no s'equivoca, ara que sap que ompliran tres dies seguits el Palau Sant Jordi, després que ahir es venguessin almenys 12.000 entrades per al tercer concert de la banda, l'11 de setembre que ve. Per fer-ne dos, el 9 i el 10, ja tenien previst tornar al gimnàs, però ara que s'ha confirmat que la gent té moltes ganes de tornar a sentir en directe L'Empordà , El boig de la ciutat o Camins , no els quedarà altre remei que posar-se les piles de debò. El mateix Thió diu que, quan estaven en actiu, fa 20 anys, van decidir no fer mai tres concerts seguits. I ara que tornen per celebrar els 25 anys del seu naixement, hauran de tornar a córrer, a fer peses i tot el que faci falta per mantenir-se drets.

Thió no podia amagar ahir l'alegria perquè hi hagi al nostre país 50.000 persones amb fam de Sopa de Cabra. "Jo pensava que podíem fer-ne dos, de Sant Jordi. I quan vam vendre en un dia totes les entrades del segon concert, vam tenir la sensació que encara hi havia gent que es quedava fora, gent que tenia ganes de venir-nos a veure i que no ho podria fer. I no volíem deixar la gent a mitges", constata el guitarrista.

Des de la promotora del concert, The Project, deien que els gironins havien aconseguit superar Madonna, Roger Waters, Bruce Springsteen o Depeche Mode, que han omplert dos dies seguits el recinte de Montjuïc, i que es posaven al nivell de Dire Straits (1991), Alejandro Sanz (2001) i el duet Serrat i Sabina (2007), que ho havien fet tres nits seguides. Thió, no obstant això, és realista i diu que "molts d'aquests, podrien conquerir el Sant Jordi una setmana seguida".

Vistos els números, però, podem preguntar a Thió si no hauria estat millor aplegar tothom en un sol dia, en un únic concert a, per exemple, l'Estadi Olímpic Lluís Companys. "És una possibilitat que vaig posar sobre la taula al principi. Però com a espectador, jo mateix prefereixo el Sant Jordi. En un estadi, et sents com el bestiar", diu, amb més raó que un sant.

Fa tres mesos, quan estaven estudiant si tindrien èxit, Gerard Quintana, Thió, Francesc Cuco Lisicic, Josep Bosch i Jaume Soler Peck , no les tenien totes. Van començar a aparèixer uns cartells misteriosos al carrer amb el "bona nit malparits" marca de la casa i el logo de la banda. La cosa es va començar a engrescar i finalment van decidir, tots, apostar pel concert del 9 de setembre. Els de Girona tornen a treure la llengua. Qui sap si serà per tornar una temporada més.

stats