Cultura 11/06/2013

Les vendes de '1984' es disparen durant l'escàndol de l'espionatge als EUA

Diversos mitjans nord-americans veuen relació entre l'escàndol i l'augment de vendes de la novel·la sobre el Gran Germà

Ara
1 min

BarcelonaLa novel·la de George Orwell '1984' ha sigut aquest dimarts un dels llibres més venuts a Amazon. Segons publica a les 21 hores la companyia nord-americana a la seva llista de 'bestsellers', entre els 20 llibres més venuts de les últimes 24 hores hi ha tres edicions de la novel·la d'Orwell.

'1984' se situa en un futur en què cada moviment de la població està controlat pel govern, el qual es personalitza en la popular figura del Gran Germà. Alguns mitjans nord-americans han vist relació entre l'argument de la història i l'escàndol d'espionatge als EUA.

Per exemple, un blog de 'Los Angeles Times' afirma que "gràcies a l'escàndol en curs d'escoltes de l'Agència Nacional d'Intel·ligència [la novel·la] està gaudint d'una onada de popularitat". El 'Washington Times' considera que actualment "el govern nord-americà està embolicat en escàndols de vigilància similars" als de la novel·la.

El web de la cadena nord-americana ABC destaca unes declaracions del senador Bernie Sanders, que deia que “els nens creixeran sabent que cada cosa que facin serà gravada en un lloc qualsevol d'un arxiu. I crec que això té un gran impacte 'orwelià' i prohibitiu en la manera com vivim les nostres vides".

stats