MÚSICA
Cultura 23/06/2013

El directe d'Els Amics de les Arts, el pròxim cap de setmana amb l'ARA

'Tenim dret a fer l'animal' es podrà adquirir del divendres 28 al diumenge 30 de juny

Ara
3 min

Barcelona.Els Amics de les Arts van acabar ja fa uns mesos la gira de presentació d' Espècies per catalogar , el segon disc de la banda barcelonina. Però el cap de setmana vinent els lectors de l'ARA tindran l'oportunitat de reviure un dels últims moments d'aquella gira amb Tenim dret a fer l'animal. En directe , l'enregistrament del concert que el quartet va oferir a la sala Razzmatazz de Barcelona el 15 de març passat. I ho podran fer en doble format: un DVD que recull l'actuació íntegre i un CD amb una selecció de les cançons que van tocar aquella nit a la sala del Poblenou.

Entre la inicial Carnaval i la versió acústica de Louisiana o els camps de cotó , el repertori inclou peces fonamentals del repertori de la banda com Monsieur Costeau, Jean-Luc, La merda se'ns menja, Les meves ex i tu, Tots els homes d'Escòcia i L'home que dobla en Bruce Willis , fins a arribar als 20 temes del DVD i els 15 del CD. "Fa molt de temps que ho teníem al cap, i volien que fos l'enregistrament d'un dels últims concerts, que és quan les cançons estan més vives", explica Eduard Costa, un dels membres de la banda, que al concert fa una exhibició de versatilitat tocant en diferents moments instruments com la melòdica, el Moog, el carilló i les percussions. La resta d'amics són menys prolífics instrumentalment: Dani Alegret toca el piano Hammond, Joan Enric Barceló la guitarra acústica i Ferran Piqué l'elèctrica. I tots quatre, per descomptat, posen la veu, un dels trets característics de la banda, que en directe s'acompanya també de Ramon Aragall a la bateria, Pol Cruells al baix, Jaume Penya a la trompeta, Josep Tutusaus al trombó i Santi de la Rubia al saxo.

Minicròniques a la carta

Com afirma Costa, la banda està obsessionada a "deixar constància" del que fan. Aquesta obsessió es trasllada a l'interior del DVD, que inclourà un llibret amb unes "minicròniques" en què Costa i Barceló detallen impressions de tots i cadascun dels concerts d'una gira que va arrencar el 8 de març del 2012 al Teatre Kursaal de Manresa i es va tancar el 16 de març del 2013 al Palau de la Música de Barcelona.

Una d'aquestes minicròniques és la del mateix concert que recull el DVD. "La nit just abans cantes aquella veu que has assajat aquell mateix dia al local. Tres notes. Ho sabré fer? Perquè aquell dia res pot anar malament. Està prohibit. Perquè, sigui la Razzmatazz o el Palau, hi ha més de dues mil persones que canten amb tu i que fan avançar les cançons com si un cantant es llancés al públic i la gent l'anés portant de punta a punta de la sala. De fet, una gira no deixa de ser això. Tu saltes i és la gent que et fa avançar molt o poc, ràpid o lent, que et permet anar a uns llocs o a uns altres".

Un altre dels extres de l'edició és una petita curiositat: un vídeo d'Els Amics de les Arts al circuit de karts que té el pilot Jordi Gené a Terrassa, fent curses i picant-se entre ells.

El "cinquè amic"

La banda barcelonina ha tornat a demostrar amb l'edició d'aquest concert en directe que són un dels grups del panorama català amb una relació més propera i còmplice amb el seu públic. Un exemple és el fet que el nom del disc, Tenim dret a fer l'animal , va ser escollit pels seguidors del grup. "És el cinquè amic ", afirma Costa.

Ara el seu públic es podrà retrobar amb ells. Divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 de juny, els lectors de l'ARA podran endur-se a casa per 12,95 euros el CD i el DVD de Tenim dret a fer l'animal , un document de la vitalitat i el talent d'una banda en el seu millor moment, en plena comunió amb el seu públic, gaudint d'un èxit merescut.

stats