NOVETAT DISCOGRÀFICA
Cultura 20/10/2011

"Som conscients que el nou disc és un risc comercial"

Psicodèlics El trio barceloní estrena avui a la Sala Apolo 'El Fluido García' (2011), en què abandonen el pop immediat a favor de la psicodèlia. Axel Pi, bateria, en parla.

M.s.
2 min
Marc Ros, Jesús Senra i Axel Pi es van conèixer a través d'un anunci.

El nou disc significa un canvi important respecte del seu anterior treball. Per què?

Ens agrada canviar en cada disc, perquè així és com es fa una carrera interessant. Però potser en aquest el canvi és més radical. Amb l'anterior vam tancar una trilogia -formada per Fascinado (2005), Costa Azul (2007) i El incendio (2009)- en què exploràvem la cançó pop més immediata i anàvem a la recerca del single . Amb això aconseguit volíem passar pàgina.

I què els ha portat a la psicodèlia?

Les noves cançons ens donaven molta llibertat per experimentar, i quan experimentem, la psicodèlia ens sorgeix de manera instintiva. Ens vam conèixer a través d'un anunci per formar un grup en què se citaven un munt de grups psicodèlics com a influències.

Ho veuen com un retorn als inicis?

Ho pot semblar, perquè els primers discos de Sidonie eren molt psicodèlics. Però és un disc que només podien firmar els Sidonie del 2011. Amb els últims treballs hem après coses que hem posat en pràctica en aquest disc. Mai abans hauríem pogut gravar el disc en directe, amb tots tres tocant a la vegada, com hem fet ara, perquè no érem prou bons instrumentistes. I teníem aquesta espina clavada perquè bona part del nostre bagatge musical el formen grups que han gravat en directe.

Amb els seus últims discos han arribat a un públic molt més ampli, van vendre 15.000 exemplars d' El incendio . Abandonar el pop immediat és un risc comercial?

Som conscients que hem arriscat, però ens creiem molt les cançons noves. Ens deixen en un lloc determinat en el panorama musical, que no ocupàvem amb altres discos i que no ocupen altres grups. És un disc que ens dóna personalitat, que només podíem fer nosaltres i amb què ens reivindiquem. N'estem molt orgullosos, passi el que passi amb les vendes. Del disc El incendio em quedo amb el record de les sales plenes i de saber que havíem arribat al nostre moment de més èxit. Però ara volíem fer aquest disc, no ens motivava fer el que fèiem fins ara.

El concert d'avui a l'Apolo forma part del cicle En Persona, en què el públic pot fer preguntes als músics. Què els sembla?

El concert d'avui ens permet començar a caminar amb el disc i fer-ho de manera molt especial, perquè ens acompanyaran amics íntims com Santi Balmes i Juli Saldarriaga -dels Love of Lesbian- i perquè és interessant que el públic et pugui fer preguntes. Ens sembla una bona manera de conèixer les primeres impressions del disc. La presentació oficial del disc serà al Palau de la Música al febrer, dins del Festival del Mil·lenni. És una cita molt important per a nosaltres.

stats