LA TEMPORADA CLÀSSICA 2011-2012
Cultura 18/05/2011

10 concerts imprescindibles

Andreu Gomila
3 min
10 concerts imprescindib les

La crisi també ha arribat a la música clàssica, però n'hi ha que ho noten poc, com Ibercamera, que la temporada que ve ha augmentat un 20% el pressupost i es converteix en el cicle més ben dotat. Una autèntica prova de força, cosa que es nota en una programació plena de figures. Palau 100 intenta innovar en el primer curs sota la direcció de Joan Ollé i a l'OBC se centren en el repertori i en la recuperació d'autors. La temporada que ve hi haurà uns 50 grans concerts a Barcelona. En triem deu:

1. Montsalvatge. OBC (L'Auditori). 1 i 2 d'octubre del 2011

L'OBC inaugurarà la temporada amb tota una declaració d'intencions. Pablo González, el seu titular, dirigirà un programa en què hi haurà el Cant espiritual , de Xavier Montsalvatge, de qui l'11 de març del 2012 se celebrarà el centenari del naixement.

2. Pires i Zukerman. Ibercamera (L'Auditori). 3 de novembre del 2011

Ibercamera també engegarà molt fort, amb la Royal Philharmonic Orchestra interpretant Mozart i Beethoven, i una primícia mundial, el director Pinchas Zukerman i la gran pianista Maria João Pires compartint escenari per primer cop.

3. The King's Consort. Palau 100 (Palau de la Música). 28 de novembre del 2011

Aquest dia de novembre farà cent anys que l'Orfeó Català va estrenar a l'Estat la Missa en si menor de Bach. I per celebrar l'efemèride, la formació compartirà escenari amb The King's Consort, especialistes en barroc i en instruments d'època.

4. Lorin Maazel. Ibercamera (L'Auditori). 6 de febrer del 2012

Ravel, Dukas i Bartók serà el repertori que interpretarà la llegenda viva Lorin Maazel amb l'Orchestre de Paris. Qui no hi sigui se'n penedirà, perquè la combinació d'una gran formació i un director de primera no passa sempre.

5. Daniel Barenboim. Palau 100 (Palau de la Música). 21 de gener del 2012

L'argentinoisraelià serà a Barcelona amb la Staatskapelle de Berlín per oferir un programa fet a mida, la Tercera de Bruckner i un concert per a piano de Mozart, encara per determinar, que interpretarà ell mateix. Espectacle assegurat.

6. Christian Zacharias. OBC (L'Auditori). 10, 11 i 12 de febrer del 2012

El Concert per a piano i orquestra núm. 27 de Mozart és la peça que ha triat Christian Zacharias per tornar a tocar amb l'OBC. Ara que ha desaparegut el Festival Mozart, poder gaudir del pianista i director alemany és almenys un consol.

7. Sir John Eliot Gardiner. Palau 100 (Palau de la Música). 13 de febrer del 2012

El director anglès protagonitzarà, segur, una de les nits importants de la temporada que ve, amb quatre peces de Schumann amb el Monteverdi Choir i la Mahler Chamber Orchestra, formació fundada per Claudio Abbado, que debuta a Palau 100.

8. Jurowski i Casablancas. Palau 100 (Palau de la Música). 27 de febrer del 2012

És el futur de Palau 100: l'estrena mundial de l'última peça de Benet Casablancas a càrrec d'un director de renom mundial, Vladímir Jurowski, i la seva orquestra, la London Philarmonic. Com deia ahir Casablancas, "és un somni" fet realitat, fruit de l'interès del rus en l'obra del català i de la qualitat del compositor.

9. D. Gatti. Ibercamera (L'Auditori). 12 de març del 2012

L'italià Daniele Gatti vindrà amb tot un esdeveniment, la Novena de Mahler, i l'Orquestra Nacional de França. És l'altra pota del nostre futur: gràcies a la relació de Gatti amb Ibercamera, el cicle aspira a convertir-se en centre de producció. A Londres estan esperant què els fa Gatti el 2013.

10. Radu Lupu. Ibercamera (Palau de la Música). 12 d'abril del 2012

El pianista romanès és dels homes més admirats per la seva capacitat poètica. Vindrà amb algunes peces que ens faran viatjar, com els Preludis de Debussy. També tocarà Franck i Schubert.

stats