Cultura 27/06/2013

'Freedom for Catalonia 2014', el lema del mosaic del Concert per la Llibertat

Muriel Casals farà un discurs a favor del dret a decidir que representarà tant els partidaris com els contraris a la independència

S. González / L. Serra
2 min

Barcelona'Freedom for Catalonia 2014'. Aquest és el lema que es podrà llegir al gran mosaic que dissabte es podrà veure durant el Concert per la Llibertat al Camp Nou. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que han triat que sigui en anglès perquè el desig de Catalunya s'entengui més enllà de les seves fronteres. "Estem absolutament decidits a decidir. Aquest concert es fa per reclamar que puguem decidir com s'ha d'organitzar Catalunya en relació amb Espanya i amb la resta d'Europa", ha explicat Casals a peu de gespa del Camp Nou.

No deixa de ser significatiu que s'especifiqui que aquest dret a decidir en una consulta ha de ser l'any 2014, ja que en les darreres setmanes hi hagut veus que des de dins i fora de CiU han posat sobre la taula que la votació s'endarrereixi fins a finals de la legislatura, l'any 2016.

La presidenta d'Òmnium, que pronunciarà un discurs a l'equador del concert, ha explicat que les seves paraules aniran adreçades a tots aquells que estan a favor del dret a decidir i representarà "moltes entitats de la societat civil", des dels sindicats a les patronals i moviments com la Plataforma Som Escola. "Parlaré en nom dels que estan a favor del dret a decidir, ja sigui per votar sí o per votar no", ha volgut deixar clar Casals. També ha afegit, en aquest sentit, que la societat juga un paper essencial en el procés. Juntament amb Gerard Quintana, Casals ha posat d'exemple les escales del Camp Nou per il·lustrar a quina situació s'enfronta Catalunya com a país: "Totes les escales ja estan posades i n'hi ha moltes per millorar. Cadascú ha de trobar la seva", ha assegurat.

Els organitzadors del concert, que insisteixen que l'anhel nacional va lligat a la problemàtica social fruit de la crisi, han recordat que abans de començar l'espectacle es farà una recollida de menjar per al Banc dels Aliments. Tots els ciutadans que hi col·laborin rebran un braçalet amb el lema 'Jo he estat solidari'.

stats