Cultura 30/06/2013

I ara catalanitzarà dues cançons del seu únic disc en castellà, Fácil

C. Oliver
2 min

Palma.Penya prepara nou disc per a finals d'any. I precisament recuperarà dues cançons, adaptades en català, del seu únic disc en castellà, Fácil . "No serà tan mateixa o bolero, ni tan country-rock", avança, i lligarà amb l'aire mediterrani, cubà i flamenc de Recorda Son Vall , la instrumental que tanca el darrer àlbum i que és un homenatge amb guitarra flamenca al seu amic Paco de Lucía. "Sortirà a finals d'any", però serà a partir d'octubre que es tancaria a l'estudi. "Tenc totes les cançons compostes i potser faré qualque cançó actual", a més d'afegir dues adaptacions arranjades de nou i adaptades al català del seu únic disc en castellà, Fácil (2003). "Tenia devuit discos en mallorquí i vaig trobar que podia fer el que volgués. En castellà va parèixer que el mite Tomeu Penya no era tan mite; no va ser cap boom i això que tenia possiblement les millors cançons que he fet mai".

Els 32 anys de carrera no li donen treva. "L'únic que em pot retirar dels escenaris és la salut, i sense salut encara seré músic. A 12 anys, quan feia de fusteret, que venia dels frares i a Vilafranca només hi havia militars, frares o pagesos, jo ja feia cançons".

Tantes com 275, que és les que té compostes. "Tenc un problema que ha arribat a ser greu. Tenc tantes cançons escrites i gravades que per triar entre vint o vint-i-cinc cançons que dura un concert n'he de treure moltes que la gent em demana i per això un concert s'allarga dues hores. Tenc la santa sort que els Gèminis se les saben fil per randa. El públic demana les que vulgui, els faig un tros de cançó i queden admirats. S'ha de ser una màquina, i crec que jo ho som, per dur totes les cançons en el cap, i en el cor, i així complaure el públic".

stats