ARQUITECTURA
Cultura 08/06/2013

Un carrer a Barcelona per a Ignasi Solà Morales

L'arquitecte que va pilotar la reconstrucció del Liceu i va morir fa 12 anys té un carrer amb el seu nom a Les Corts

Efe
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat avui el nou carrer d'Ignasi Solà Morales, dedicat a l'arquitecte que va pilotar la reconstrucció del Gran Teatre del Liceu de la ciutat, mort fa dotze anys de forma sobtada a Amsterdam (Holanda). L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració del nou carrer dedicat a Solà Morales, al districte de les Corts, i ha destacat la figura del difunt arquitecte com a "humanista convençut, intel·lectual de talla mundial i, sobretot, un home compromès amb la societat".

Ignasi Solà Morales, nascut a la ciutat de Barcelona l'any 1942, ha estat reconegut internacionalment per la seva obra arquitectònica amb actuacions com la construcció de la rèplica del Museu Mies van der Rohe, a Montjuïc, l'any 1986, o el projecte d'ampliació, juntament amb Xavier Fabré i Lluís Dilmé, del Gran Teatre del Liceu, després del greu incendi del 31 de març de 1994 i la seva reconstrucció el 1999.

El nou carrer d'Ignasi Solà Morales es troba a la part final de l'antiga avinguda de l'Exèrcit, entre el carrer Tinent Coronel Valenzuela i la plaça Eusebi Güell, al costat del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Solà Morales va morir l'any 2001, als 58 anys d'edat i víctima d'un infart que va patir en un hotel d'Amsterdam, on havia acudit per assistir a la decisió del premi d'arquitectura de la Unió Europea Mies van der Rohe, del que va ser un dels seus inspiradors.

stats