Cultura 08/12/2011

La batalla d'Escarlata Circus puja al quadrilàter

L.s.
2 min
Els púgils Jordi Aspa i Piero Steiner cara a cara.

BARCELONA.Escarlara Circus ha situat els seus últims espectacles en espais íntims i insòlits: a Devoris causa, per exemple, Jordi Aspa i Bet Miralta van convertir la seva petita carpa en una cuina on jugaven amb les verdures. Aquesta vegada Aspa i Piero Steiner (exmembre del duo còmic Los Los) pugen al ring de Pugilatus.

La seva batalla és doble. En la realitat, la veterana companyia Escarlata Circus, que està a punt de fer 25 anys, lluita per arribar a ser programada a Barcelona, un buit inexplicable donada la qualitat i originalitat de les seves propostes, que han voltat per mig món. En la ficció, els dos protagonistes, entrenador i púgil, "es debaten entre la vida i la mort en un espai-temps indefinit, i interpreten un patchwork de situacions del passat, el futur i el present", explica Aspas. L'espectacle, que estrenen dins el festival Temporada Alta al Teatre de Salt demà i dissabte, tampoc no es pot encabir fàcilment en un gènere. Té elements de circ, de teatre gestual i una comicitat a prova de bomba. "És una experiència teatral, un espectacle a flor de pell que també té molt de rock'n'roll perquè és molt físic", resumeixen. Andrés Lima (de la companyia Animalario) i Bet Miralta han dirigit un xoc d'emocions que no té tes a veure amb la boxa ni amb l'equilibrisme.

Reus, sense directors

Escarlata Circus ha dirigit les quinze edicions de la Fira Trapezi, la fira de referència del circ del país, a Reus. Al maig van deixar aquesta tasca i ahir Aspa denunciava que encara no hagin designat un nou equip directiu. "És vergonyós i una falta de respecte per als ciutadans", va dir. El Consorci del Teatre Fortuny tampoc no ha escollit director del CAER, després del cessament de Cèsar Comte, càrrec del qual dependria el director del Trapezi.

stats