Música
Cultura 24/06/2013

Una banda de robots debuta en una sala de concerts de Tòquio

Z-Machines és un grup musical desenvolupat per un professor d'informàtica i un artista especialitzat en creacions mecàniques

Efe
1 min

TòquioEl grup musical Z-Machines, format per tres robots de creació japonesa, ha fet aquest dilluns el seu primer concert en una coneguda sala del centre de Tòquio davant de desenes d'espectadors i un gran nombre de mitjans de comunicació.

Darrere d'aquest projecte de "música del futur" hi ha Yoichiro Kawaguchi, professor d'informàtica de la Universitat de Tòquio, i l'artista Naofumi Yonetsuka, especialitzat en creacions mecàniques. Yonetsuka és el pare de l'androide guitarrista i també del bateria, capaç de donar cops amb els seus sis braços en 22 punts de percussió diferents. "El que toca l'Ashura és l'equivalent de quatre persones tocant a la bateria", va explicar Yonetsuka durant el concert a la sala Liquid Room. L'altra creació és Mach, un guitarrista amb 78 dits que utilitza 12 pues. El resultat és una màquina que parla i que té un monitor per rostre i una cabellera fabricada amb cables LAN.

Kawaguchi és el responsable de Cosmo, un teclista "amb la forma d'un peix superevolucionat" que acompanya els altres dos intèrprets. En el seu debut a la capital japonesa, el guitarrista Mach, el bateria Ashura i el teclista Cosmo van començar interpretant un tema compost expressament per DJ Tasaka i anomenat 'Post people, post party'.

Després van tocar 'Magic' amb Amoyamo, un duo format per dues cantants de J-pop. 'Galaxy', un altre tema electrònic concebut per cinc artistes nipons a través d'una aplicació per a 'smartphone' anomenada 'Nana', va tancar l'esdeveniment. La idea és que el conjunt robòtic continuï actuant i interpreti temes creats o proposats expressament pels seus fans.

stats