Cultura 24/02/2013

Transgressió i música, apostes de la cerimònia

La gala, presentada per Seth MacFarlane, retrà un homenatge als musicals i a la saga Bond

X.s.
2 min
Seth MacFarlane podria ser la rèplica dels Oscars a la gala dels Globus d'Or de Ricky Gervais.

BarcelonaAquest diumenge a la matinada arrencarà una nova cerimònia dels Oscars. Però no serà la 85a edició dels Premis de l'Acadèmia de Hollywood, el nom oficial que sempre ha constat en tots els documents oficials dels premis. "L'hem rebatejat", explicava a TheWrap el productor de la gala, Neil Meron, a principis de setmana. "Aquest any es dirà simplement Els Oscars". Aquesta revolució semàntica, que probablement passarà desapercebuda al 99% dels espectadors, és una de les novetats destacades de la nova edició dels premis més populars del cinema mundial, una cerimònia seguida l'any passat per 39,3 milions d'espectadors només als Estats Units.

Aquesta nit, però, s'espera superar aquesta xifra, ja que l'audiència dels Oscars depèn principalment de la popularitat dels films nominats -l'edició més vista dels últims anys va ser la del triomf de Titanic -, i enguany sis de les nou candidates a millor pel·lícula han superat els 100 milions de dòlars en el mercat nord-americà.

Més novetats de la gala: després del ball de presentadors de l'edició anterior, en què l'acomiadament del productor Brett Ratner va provocar la renúncia d'Eddie Murphy i el fitxatge d'última hora de Billy Crystal, el mestre de cerimònies d'aquesta gala serà Seth MacFarlane, el transgressor creador de les sèries animades Family guy i American dad , que el 2012 va triomfar al cinema amb la comèdia Ted . L'elecció de MacFarlane sembla que acontenta els que fa anys que demanen als Oscars una mica de la mala bava que exhibeixen els Globus d'Or. Concretament, MacFarlane sembla la resposta dels Oscars a Ricky Gervais: afegeix el punt d'espontaneïtat que sempre necessita un espectacle en directe i millora la imatge de la gala -sempre titllada de tova i convencional- gràcies a la reputació de MacFarlane, les sèries del qual han estat seleccionades repetidament pel Parents Television Council com les "menys adients" del prime time . La cerimònia, per cert, comptarà amb una aparició de Ted, l'osset de peluix parlant del film homònim al qual posa la veu MacFarlane, que assegura que ha estat preparant-se per a la gala durant els últims cinc mesos.

'Chicago', Streisand i Adele

La gala d'aquesta nit també serà la més musical dels últims anys. Els productors han aprofitat l'èxit de Los miserables per dissenyar un homenatge als musicals de l'última dècada, per al qual comptaran amb Jennifer Hudson de Dreamgirls i Catherine Zeta-Jones de Chicago . Anne Hathaway i Hugh Jackman, evidentment, també s'afegiran a la festa.

No seran els únics moments musicals de la gala: 36 anys després d'interpretar el tema principal de Ha nascut una estrella , Barbra Streisand tornarà a cantar als Oscars. També ho faran Norah Jones, Seth MacFarlane i Adele, defensant els temes nominats en la categoria de millor cançó. L'actuació d'Adele s'emmarca en l'altre gran homenatge de la nit, el que es ret a la saga cinematogràfica de James Bond. Tot i que els rumors apuntaven a una reunió dels sis actors que han interpretat el personatge (Connery, Lazenby, Moore, Dalton, Brosnan i Craig), finalment els productors van descartar la possibilitat. Qui sí que hi serà és Shirley Bassey, la intèrpret dels temes de Goldfinger i Diamants per a l'eternitat .

stats