CINEMA
Cultura 15/03/2011

'Torrente 4' ja és la millor estrena del cine espanyol

Xavi Serra
1 min
'Torrente 4' ja és la millor estrena del cine espanyol

Barcelona.Els 8,2 milions d'euros que ha recaptat Torrente 4 (Lethal crisis) aquest cap de setmana l'han convertit en la millor estrena de la història del cinema espanyol i, de passada, la millor estrena d'una pel·lícula en 3D, ja que ha superat els 7,2 milions d'euros d' Alícia al país de les meravelles , de Tim Burton. El film de Santiago Segura s'ha projectat en 666 cinemes i en més de 900 pantalles; l'han vist més d'un milió d'espectadors, el 50% del total que ha passat per taquilla de divendres a diumenge.

Tot i que les xifres impressionen, no suposen una gran novetat. Segura està acostumat a batre rècords de recaptació amb la saga del llardós policia José Luis Torrente. Amb Torrente. El brazo tonto de la ley (1998) va arribar a recaptar gairebé 11 milions d'euros. I la seva continuació, Torrente 2: Misión en Marbella (2001), es va posar al capdavant del rànquing de les pel·lícules més taquilleres del cinema espanyol amb 22,1 milions d'euros. Ara, no va trigar gaire a ser substituïda per Los otros (2001), la cinta d'Alejandro Amenábar, que amb 27 milions d'espectadors comanda encara aquesta classificació.

Els resultats de Torrente 4 s'expliquen, en part, per l'arriscada aposta en nombre de sales i pantalles, imitant les estrenes dels blockbusters nord-americans, però també pel salt al 3D que ha fet la saga, inèdit en el cinema espanyol, que automàticament encareix el preu de les entrades de totes les sessions en format tridimensional. Després que la tercera part de la franquícia -la més fluixa en opinió de la crítica i els fans- trenqués la ratxa ascendent recaptant només 18 milions d'euros, Segura necessitava jugar-se-la. I veient els resultats la jugada no podia sortir-li millor.

stats