Cinema
Cultura 16/06/2013

El director del Col·legi de Directors de Cinema creu que Mallol serà recordat per haver creat un museu "irrepetible"

Lluís Valentí reivindica el vessant cineasta del col·leccionista desaparegut i diu que és el que li aportava més "felicitat i transcendència"

Acn
1 min

GironaEl director del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Lluís Valentí, ha afirmat aquest diumenge que el col·leccionista Tomàs Mallol serà recordat per haver fundat el Museu del Cinema de Girona, una mostra que ha dit que és "irrepetible" i "potser l'únic o dels únics museus dedicats absolutament al cinema", amb un recorregut "des dels inicis de les imatges lluminoses fins a l'aparició del cinema".

Valentí també ha volgut reivindicar el vessant de cineasta, que és el que realment li donava "més felicitat i transcendència". Segons el productor, Mallol considerava més important el seu cinema que la seva col·lecció. El col·leccionista de cinema Tomàs Mallol i Deulofeu ha mort aquest diumenge a l'Hospital Josep Trueta de Girona als 89 anys. La seva enorme compilació cinèfila –amb projectors, pel·lícules amateurs, cartells– va servir per crear el Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol, que repassa exhaustivament la història del setè art. Entre les nombroses distincions, Mallol va rebre la Creu de Sant Jordi el 2001 i era membre d'honor de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya des del 1998.

stats