MÚSICA
Cultura 30/06/2013

Els Rolling Stones rejoveneixen en el seu debut a Glastonbury

La banda, a punt d'engegar la gira del cinquantenari '50 and Counting', actua per primer cop al mític festival anglès

Efe
2 min
Ronnie Wood, Mick Jagger i Keith Richards al concert dels Rolling Stones a Glastonbury / GETTY

LONDRESEls Rolling Stones van aparèixer ahir rejovenits en el sensacional debut al festival de música de Glastonbury –davant de 135.000 persones–, on van revolucionar la multitud amb la seva contagiosa energia i molts dels seus temes clàssics. Desenes de milers de persones es van acostar a l'escenari central, la Piràmide, per veure els incombustibles rockers que, amb una mitjana d'edat de 69 anys, van demostrar que tenen corda per a estona. Per a la seva primera aparició a Glastonbury en 50 anys de carrera, els Stones van preparar un macroespectacle amb un fènix sobre l'escenari i van arrencar amb focs artificials.

El quartet, encapçalat per Sir Mick Jagger amb una jaqueta verda de lluentons, va saltar a l'escenari al trepidant ritme de 'Jumping Jack Flash'. "És genial ser aquí fent aquest concert, en aquest festival", va dir Jagger després d'interpretar 'It's only Rock N'Roll (but I like it)', un altre dels temes que va fer embogir el públic. "Després de tots aquests anys, finalment ens han convidat", va fer broma.

Altres temes del concert, de més de dues hores de durada –els Stones només van permetre que es retransmetés una hora per televisió–, van ser 'Paint it black' i 'Glastonbury girl', un número folk compost per a l'ocasió. 'Wild horses' i 'Doom and gloom' –que van treure l'any passat– també van figurar en l'actuació, presenciada per una primera fila de famosos britànics com la model Kate Moss i el seu marit Jamie Hince, la dissenyadora Stella McCartney, el futbolista Wayne Rooney i la seva dona Colleen, i la model Lily Cole.

El públic del primer concert dels Rolling Stones a Glastonbury des de la seva la seva fundació com a grup el 1962 superava fins i tot el d'altres caps de cartell com els Artic Monkeys –una de les bandes més populars–, que van delectar els seus fans la vigília, quan es va inaugurar el festival. Altres participants aquest any van ser Mumford & Sons, Public Enemy i Chase & Status, Elvis Costello i Primal Scream, a més de l'ex-Oasis Liam Gallagher, que va aparèixer divendres sense previ anunci amb la seva nova banda Beady Eyes.

Després de passar per Glastonbury, els Rolling Stones, que a la tardor van publicar el disc recopilatori 'GRRR!', actuaran el 6 i el 13 de juliol al Hyde Park londinenc, on no toquen des del 1969, en un esperat concert amb el qual tancaran la gira '50 and Counting'.

stats