COMENÇA LA TEMPORADA DE PREMIS DE CINEMA
Cultura 01/12/2011

'The artist', millor film pels crítics de Nova York

Xavi Serra
1 min

BARCELONA.Aquesta setmana, en poc més de 24 hores, han coincidit tres esdeveniments als Estats Units: la gala dels Gotham Awards, les nominacions als Independent Spirit Awards i els premis del Cercle de Crítics de Nova York. Això només pot significar una cosa: la temporada de premis cinematogràfics ja ha començat. I per si hi havia cap dubte, Meryl Streep ja ha guanyat el seu primer premi de l'any.

Els primers a celebrar-se van ser els Gotham Independent Film Awards, en els quals es va produir un empat: Beginners i El árbol de la vida es van repartir el premi a la millor pel·lícula. Altres guardonats van ser Felicity Jones per Like crazy i el repartiment al complet de Beginners. El dia següent els crítics de Nova York van premiar la francesa The artist -que s'estrena el 16 de desembre-, una història en blanc i negre i sense diàlegs ambientada en els temps del cinema mut. Brad Pitt va guanyar el premi al millor intèrpret per El árbol de la vida i Moneyball, Meryl Streep el de millor actriu per La dama de hierro i una de les competidores de Pa negre, la iraniana Nader and Simin, una separación, el de millor pel·lícula estrangera.

The artist també encapçala les nominacions als Independent Spirit Awars amb cinc nominacions, les mateixes que té el drama fantàstic indie Take shelter.

stats