POLÍTICA CULTURAL
Cultura 17/01/2013

Teresa Enrich, nova directora de l'Institut de les Empreses Culturals

L.s.
2 min
Teresa Enrich, nova directora de l'Institut de les Empreses Culturals

BARCELONA.Només sis mesos després del nomenament de l'anterior director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Gorka Knörr -que alhora substituïa Fèlix Riera, que va ocupar el càrrec menys d'un any i mig-, el conseller Ferran Mascarell ja ha nomenat nova directora per a l'ens del govern que s'encarrega d'incentivar la creativitat -a través d'ajuts i subvencions- i la indústria cultural a Catalunya i a l'estranger. La productora de cine Teresa Enrich va ser nomenada ahir pel consell general de l'ICEC -on hi ha representats membres de l'administració i dels sectors culturals- presidit per Mascarell.

Enrich és coneguda sobretot per la seva extensa trajectòria en el sector del cinema. Va ser vicepresidenta de l'Acadèmia del Cine Espanyol durant l'etapa d'Álex de la Iglesia i encara n'és membre consultor. Durant 25 anys ha sigut productora executiva de pel·lícules com Carta a Eva , L'habitació de Fermat i Els supercamorristes, a més d'altres coproduccions amb països com França, Alemanya, Estats Units, Hong Kong i Mèxic. Mascarell l'ha triat precisament per "l'experiència en el sector audiovisual" i "el coneixement del mercat internacional basat en la realització de coproduccions amb empreses d'arreu del món". També ha produït TV movies i sèries com Mar Rojo , Les veus del Pamano i prop de 80 documentals, com L'ombra d'Evita i Maria Aurèlia Capmany, 20 anys després .

Aquest nomenament és el quart de la llista de canvis que el conseller Mascarell vol fer a la conselleria de Cultura, entre els seus càrrecs de confiança, després de la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes, la direcció general de Promoció Cultural i la direcció de Política lingüística. La incògnita pendent és si Xavier Solà seguirà a la secretaria general de Cultura o si Mascarell li buscarà, aviat, un altre destí.

stats