Arts escèniques
Cultura 14/06/2013

Lluís Pasqual dedica la pròxima temporada del Lliure al públic

El director ha assegurat que la temporada 2012/2013 ha sigut la millor del Lliure, amb 80.700 espectadors i una mitjana d'ocupació del 75%. La pròxima, formada per una trentena d'espectacles, està concebuda per "confortar" els espectadors

Ara
2 min
La plantilla del Teatre Lliure

BarcelonaLa temporada 2013-2014 del Teatre Lliure estarà dedicada al públic. Amb la temporada que ha dissenyat, Lluís Pasqual, el vol "confortar, que s'hi senti bé, reconegut, menys sol", afirma el director. La programació estarà formada per una trentena d' obres, entre les que destaquen 'Seuls' un monòleg de Wajdi Mouawad interpretat pel mateix autot; El policía de las ratas', la nova incursió d'Àlex Rigola en l'univers de Roberto Bolaño; 'Adiós a la infancia', un espectacle a partir de textos de Juan Marsé' dirigit per Oriol Broggi i 'Els dies feliços', de Samuel Beckett, amb Emma Vilarasau i dirigit per Sergi Belbel. Entre els plats forts també hi ha una versió d''Un enemic del poble', d'Ibsen, dirigida per Miguel del Arco i 'El principito', amb José Luis Gómez.

La pròxima temporada del teatre pendrà el relleu a "la millor", va subratllar Pasqual, de la història del Lliure: 80.700 espectadors van anar a les sales de Gràcia i Montjuïc, la mitjana d'ocupació va ser d'un 75% i els ingressos de taquilla van pujar 200.000 euros.

Com ja va avançar l'ARA, la pròxima temporada del Lliure estarà marcada per la creació de la Kompanyia Lliure. D'entrada està formada per Paula Blanco, Pol López, Mima Riera, Javier Beltrán, David Verdaguer i Laura Aubert, i està previst que al final de la temporada s'hi hagin sumat tres intèrprets més. Els integrants de la companyia faran papers muntatges molt diversos: un 'Moby Dick' per al públic infantil i 'El caballero de Olmedo', de Lope de Vega, a les ordres de Lluís Pasqual. La Kompanyia també interpretarà els textos breus de Pau Miró, Guillem Clua i Jordi Casanova que integren l'espectacle 'La revolució no serà tiutejada'. Casanova, que serà el director resident del teatre presentarà, a més, 'Una sèrie de teatre' i, per arrodonir la presència d'autors joves al teatre cal esmentar 'Jo mai', d'Ivan Morales, que s'estrenarà al Grec d'enguany.

En el terreny internacional, es podrà veure, a més de 'Seuls', 'La ronde de nuit', protagonitzada per una companyia afganesos dirigits per la francesa Hélène Cinque.

Durant la pròxima temporada, el Lliure recuperarà dos dels seus èxits d'enguany: 'La onada', d'Ignacio García May, que va fer un 100% d'ocupació i 'Els feréstecs'. A més, tornarà a pujar a l'escenari 'A la ville de... Barcelona', el muntatge de Joan Ollé sobre la història de la ciutat que es va poder veure al Grec del 2012.

stats