Cultura 01/11/2012

El Teatre Akadèmia reobre i anuncia temporada estable

Després de dos anys d'obres, el Teatre Akadèmia va presentar oficialment ahir la sala i la nova temporada, que constarà de vuit produccions. El primer muntatge és Amfitrió 38, dirigit per Emilià Carrilla.

L.s.
1 min
El teatre va oferir un tast dels vuit espectacles que programarà al llarg de la temporada.

BARCELONAUna notícia insòlitament bona va ocórrer ahir en el sector teatral. Una nova sala de teatre es va presentar oficialment al públic i va anunciar l'inici d'una temporada estable amb vuit estrenes teatrals -sis de les quals de producció pròpia- fins al maig. L'actriu Mercè Managuerra és qui hi ha al darrere del Teatre Akadèmia. En realitat, el TAK és un vell projecte: es va obrir el 2010 però al cap de pocs mesos va haver de tancar per obres als accessos a la sala, situada a l'Eixample esquerre, al xamfrà entre el carrer Buenos Aires i Villarroel. L'Akadèmia -una sala amb una graderia mòbil de fins a 130 places- reneix amb la mateixa filosofia que aleshores: la vocació de servir per perfeccionar les eines de l'actor i donar prioritat a la relació director-actor. L'espai també ha servit i servirà per a la formació i recerca teatrals. Managuerra ahir va presentar un cartell amb espectacles de text, clàssics i contemporanis, que tracten qüestions universals. Tenen en comú que "no és teatre bàsic, d'entreteniment; tots els muntatges tenen plans interns i van enfocats a aconseguir que els directors treguin dels actors les seves personalitats", deia.

El primer muntatge serà Amfitrió 38 de Jean Girdoux dirigit per Emilià Carilla, que també dirigirà el muntatge de creació Je ne parle pas françoise i Madame de Sade de Yukio Mishima. Sergi Pons dirigirà Cinc contes diferents , Sandra Redher i Gustavo Battaglia interpretaran Tangos per a la resistència , la companyia Obskené presentarà Constel·lacions , Boris Rotenstein dirigirà El recreo i Konrad Zchiedrich posarà en escena Quartet de Heiner Müller. La sala, que va programar una obra de pretemporada, Llàstima que sigui una puta , dirigida per Anna Estrada, avui farà jornada de portes obertes.

stats