Cultura 26/02/2013

Tarantino, desencadenat, celebra l'Oscar

X.s.
1 min
Tarantino amb el seu segon Oscar a millor guió original.

Barcelona.Quasi 20 anys després de Pulp fiction , Quentin Tarantino va tornar a guanyar l'Oscar al millor guió original, ara per Django desencadenado . Si aleshores el premi va tenir un regust amarg perquè Pulp fiction era un aspirant seriós al triomf i al final de la nit es va haver de conformar amb una estatueta, aquest any Tarantino no partia com a favorit en les travesses -ni tan sols estava nominat com a millor director-, així que va recollir el premi amb la mateixa eufòria exhibida fa unes setmanes als Globus d'Or.

Tarantino ja no és aquell enfant terrible del cinema nord-americà. Però la seva passió i generositat continua intacta. El director, desencadenat i feliç, compartia diumenge l'Oscar amb els intèrprets de la pel·lícula. "Si la gent recorda els meus films d'aquí 30 o 50 anys serà gràcies als personatges que he creat -deia Tarantino al Dolby Theater-. Però només tinc una oportunitat per trobar els actors ideals per als personatges. I noi, aquesta vegada no ho podia haver fet millor".

L'Oscar a Tarantino no només representa un reconeixement merescudíssim al director més influent del cinema nord-americà de les últimes dues dècades, el dialogista amb el segell més personal del cinema actual, sinó també un bàlsam després de la polèmica amb Spike Lee per l'ús de la paraula nigger (negrata) a Django desencadenado i de les acusacions de frivolitat per aproximar-se al tema de l'esclavitud sense solemnitat o reverència.

stats