FESTIVALS
Cultura 08/06/2013

Summer Pie s'amplia a dos dies

La segona edició es du a terme a Es Baluard el 14 i 15 de juny

Joan Cabot
2 min

Palma.Quan va celebrar-se la primera edició, el 21 de juliol de 2012 a Sa Possessió de Son Rossinyol, el motiu era presentar el recopilatori Pecan Pie vol.1 , un recull de versions creuades en què algunes de les bandes de fora i de l'Illa s'homenatjaven mútuament.

Era per veure si el festival seria una iniciativa aïllada o si la promotora Pecan Pie continuaria amb el projecte. "Per ara només ens plantejam continuar amb el festival l'any que ve", aclareix Joan Andreu, responsable de la petita promotora, vinculant el futur de l'esdeveniment a la celebració del 10è aniversari d'un projecte que va néixer a rebuf del festival Waiting For Waits i s'ha guanyat un espai propi i el respecte de l'escena musical local, a més de l'amistat de molts dels músics estrangers i peninsulars que han passat pels seus concerts.

Afegeix: "El tòpic seria parlar de Pecan Pie com d'una família, però això és més bé una xarxa social de bon de veres, una xarxa social real". Andreu conta que un artista li'n dóna a conèixer un altre, intercanvien contactes entre ells i sovint queden a dormir a casa seva i passen uns dies a l'Illa: "S'envien missatges entre ells: 'Ei, ara som a la platja'".

Vuit bandes

Aquest sentiment de família també guia el cartell i la filosofia del Summer Pie 2013, que es durà a terme els dies 14 i 15 de juny, divendres i dissabte de la setmana que ve, a Es Baluard de Palma: dos dies de concerts amb un total de 8 bandes en què el producte local conviu en equilibri amb els grups de fora de l'Illa. De fet, algunes de les actuacions més interessants seran les protagonitzades per bandes locals. Miquel Serra presentarà el seu nou i esperat Roses místiques (Foehn, 2013), els reapareguts Poomse fa mesos que estan tancats enllestint el nou àlbum i els intermitents Chicos de John Deere són, segons Joan Andreu, "els meus caps de cartell".

També Son & The Holy Ghosts presenten nou àlbum, completant la nodrida i sòlida aportació illenca, que comparteix protagonisme amb les visites dels canadencs Cuff The Duke, els anglesos The Dreaming Spires i Trevor Moss & Hannah-Lou i, finalment, els valencians Senior i El Cor Brutal. "Crec que ens ha quedat un cartell molt compensat, molt equilibrat", comenta Joan Andreu, qui afegeix: "Pens que l'escena local passa per un gran moment. Hi ha bandes de qualsevol estil amb grups molt solvents que no tenen res a envejar als de fora". I aquest promotor musical s'hi reafirma: "Som una iniciativa modesta".

Refugiats de Síria

És modesta, però amb gestos grans, com cedir 1 euro de cada entrada de dia o abonament per als dos dies a la campanya de suport als refugiats a Síria d'Intermón-OXFAM. I malgrat que encara falta un any per celebrar-ho, Joan Andreu avança que amb el 10è aniversari d'activitat de Pecan Pie arribarà un segon volum del recopilatori que varen publicar l'any passat. "Encara és prematur parlar de noms, però seguirà la mateixa línia que l'anterior", conlou el promtor.

stats