Cultura 13/02/2013

Strenes, un nou festival musical d'inspiració cinematogràfica

Elisabet Escriche
2 min
Gerard Quintana i Jordi Batiste (Els Miralls de Dylan) obiran el festival amb Pascal Comelade.

Girona.Tindrà el format d'un festival de cinema però les protagonistes no seran pel·lícules sinó actuacions musicals. La programació de la primera edició del festival Strenes de Girona estarà formada per una cinquantena de primícies musicals catalanes en què es barregen grups amb una llarga trajectòria amb d'altres de novells. "Ens inspirem en els festivals de cinema perquè donen rellevància a les estrenes i això no és habitual en la música", explica el director de Strenes, Xavier Pascual.

Seguint el format cinematogràfic, aquest còctel se servirà en seccions de l'11 al 21 d'abril. N'hi haurà cinc. L'oficial serà la de Strenes, formada per artistes consolidats que presentaran els seus nous treballs. És el cas dels espectacles d'Els Miralls de Dylan i Pascal Comelade, que inauguraran el festival, i el d'Albert Pla i The Pinker Tones, que el clausurarà. Entremig presentaran disc Xarim Aresté, Els Catarres i Delafé y las Flores Azules i Isaac Ulam & José Domingo, entre d'altres, Beth farà un tast del seu nou treball i els Lax'n'Busto començaran gira.

La secció Únic acollirà els concerts produïts des del festival, entre els quals destaquen el del cantautor Cesk Freixas i el de Maria del Mar Bonet, que unirà la seva veu a la música de la jove orquestra de l'Auditori de Girona per fer un repàs dels seus grans èxits. Les seccions El Que Vindrà i Descobertes abracen els grups més novells i alhora emergents, com Andreu Rifé, Joana Serrat, Blaumut, Maria Rodés, Bremen, Biquimel i Joanjo Bosk. L'última secció, la d'activitats, és una barreja de xerrades i música que protagonitzaran duets com Pi de la Serra i Sanjosex -que parlaran a través del blues- o Mine! i Pau Riba.

Els concerts es faran en diversos punts de Girona, com ara l'Auditori, el Teatre Municipal, la sala la Planeta, la Tourmix i la Casa de Cultura. Part dels concerts són gratuïts i els de pagament tenen un preu d'entre 5 i 25 euros. El festival té un pressupost de 150.000 euros, dels quals 30.000 els aporta l'Ajuntament de Girona.

stats