Cultura 24/11/2012

Sol Picó fa ballar 50 músics en concert a L'Auditori

Laura Serra
2 min
La Banda Municipal de Barcelona estrena avui l'espectacle A tot vent per a públic familiar.

BARCELONAComença el concert a L'Auditori. Apareixen uns espectres negres a escena. La platea, plena de nens i nenes de primària, s'esvalota. De cop, apareixen de tots cantons músics amb capelina, com si fos gairebé una pel·lícula de por. Els ulls de la canalla s'obren com plats. Els intèrprets pugen a l'escenari i comença l'espectacle A tot vent : més que un concert, un vendaval imparable de música interpretat per la Banda Municipal de Barcelona.

L'Auditori va encarregar a la coreògrafa Sol Picó un espectacle per a públic familiar a partir d'onze temes de música catalana (d'Eduard Toldrà a Lamote de Grignon passant per Joan Albert Amargós). "Volia trencar completament, crear un contrast amb un concert i tenia idees esbojarradíssimes, però tot va anar quallant a partir de negociacions amb els músics. Primer vaig pensar a col·locar-hi ballarins, però no: havien de moure's ells!", diu Picó. I tots s'hi han abocat: els músics s'han vestit amb l'armari de la companyia de Sol Picó, es posen perruques, màscares, ballen dansa contemporània, volen pels aires, creen el caos total amb una inflada de globus coral i toquen des de tots els racons de la platea. "Musicalment, la premissa era tocar música catalana. Vam triar dels bons, els millors: els principals compositors i les seves principals obres -explica el director musical Juan Miguel Romero-. Però no és un espectacle català, és una obra d'avantguarda". Arrenca amb Juny (Sardana) de Juli Garreta i tanca l'espectacle la sardana El gegant del pi de Joan Baptista Lambert, després d'un Al vent de Raimon versionada per Salvador Brotons que encén el públic. Els nens acaben admirant i volent tocar els músics com si fossin Justin Bieber.

Després de tres funcions escolars, aquest dissabte al matí L'Auditori acollirà l'estrena d' A tot vent dins la programació familiar. Diumenge, l'Orquestra Simfònica de Barcelona reprèn al mateix espai el concert educatiu Orquestra't , format per fragments d'obres simfòniques que van des de Mozart a Varèse i que acompanyen dues ballarines.

stats