DRETS D'AUTOR
Cultura 20/06/2013

Sinde s'esmena la plana: "La Llei Sinde hauria d'haver estat més ambiciosa i eficaç"

Ho atribueix a la indecisió del PSOE i el PP i hi afegeix que la seva aplicació és "escassa i poc atrevida"

Efe
2 min

MadridL'exministra de Cultura socialista Ángeles González Sinde s'ha "congratulat" de la decisió del Suprem que valida el poder de tancar webs que la Llei Sinde dóna a l'Administració, però ha afirmat que la llei hauria d'haver estat més "ambiciosa i eficaç".

"Hauria d'haver estat més ambiciosa, més eficaç i haver-nos portat a una situació molt millor de la que ara tenim, a un paisatge econòmic per a la cultura molt millor de l'actual, que és desastrós", ha afirmat González Sinde. "Crec –ha afegit– que hi ha molt camp en el qual avançar ja que la llei, tant per la indecisió del meu propi partit com per la indecisió amb què el partit amb el qual vam pactar per a la seva aprovació, el PP, es va quedar curta".

La que va ser també presidenta de l'Acadèmia Espanyola de Cinema ha afirmat que mai va tenir "cap dubte" que l'anomenada Llei Sinde s'ajustava a "la llei" i a "la Constitució", i que es va redactar amb la "estreta col·laboració" del ministeri de Justícia, llavors encapçalat per Francisco Caamaño. "No temíem que vulnerés drets fonamentals", ha afirmat.

Quant a la seva aplicació en aquests moments, després de ser signada en 2011, l'exministra l'ha qualificat d'"escassa i poc atrevisa" però es declara satisfeta de saber que el Govern té una "iniciativa per reformar-la". Tot i això, González Sinde diu que el govern de Mariano Rajoy no creu "en el valor econòmic de la cultura" i ha afegit que són diversos els membres del gabinet que "no fan més que atacar la gent de la cultura injustificadament, sense resoldre els problemes fonamentals d'aquest sector, que és un sector industrial i que genera ocupació com qualsevol altre".

stats