Música
Cultura 16/07/2011

Serrat emociona al Festival de Peralada

Durant el concert, el cantautor, que va inaugurar el festival, ha rebut la medalla d'honor del festival de mans de la propietària del castell i mecenes de les arts Carmen Mateu de Suqué

Acn
2 min
Joan Manuel Serrat va inaugurar la 25ena edició del Festival Castell de Peralada

PeraladaAquest estiu es compleixen 25 anys del naixement del Festival Castell de Peralada, i un dels cantants fidels del certamen ha commemorat aquest aniversari. Joan Manuel Serrat va ser l'encarregat d'obrir divendres al vespre l'edició d'enguany, en un emotiu homenatge al festival i en la seva única actuació a l'Estat. Acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès i pel pianista Ricard Miralles, Serrat va entonar els seus grans èxits de sempre com Cantares, Paraules d'Amor, Pare i Mediterráneo. Les cançons han tingut els arranjaments del compositor Joan Albert Amargós que també ha oficiat de director.

A l'equador del concert, Serrat va interpretar dues cançons acompanyat només del piano. Una d'elles Seria fantàstic va arrencar molts aplaudiments, igual que 'Mediterráneo. "Quan vulguin hi tornem", va assegurar l'artista en finalitzar l'actuació. La cançó estrella de la nit va ser Paraules d'amor, amb la participació del públic que la va cantar de principi a fi.

Com a casa

"Benvinguts a casa, estem molt contents d'estar commemorant amb tots vostès els 25 anys d'aquest festival, estic molt feliç de ser aquí". Amb aquestes paraules Serrat va donar el tret de sortida al festival. El cantautor va dedicar el concert del divendres al certamen que tantes vegades l'ha acollit. Aquest, però, no va ser l'únic reconeixement de la nit: Serrat no es va oblidar de la figura del poeta Miguel Hernández, a qui també va fer el seu particular homenatge. "Des que vaig néixer i molts anys després, Miguel Hernández era un secret, era un silenci", va destacar el cantautor. Tal com va fer en l'edició passada, l'artista va reivindicar la vigència dels seus poemes i va interpretar cançons del disc que li va dedicar l'any 1972 com Tres heridas, Elegía o Menos tu vientre, i també del que va publicar l'any passat El hambre o Hijo de la luz y de la sombra, entre d'altres.

Serrat rep la medalla d'honor del festival

El cantautor va actuar durant dues hores davant d'un públic totalment entregat que el va acomiadar dempeus i amb forts aplaudiments. A punt de posar punt i final al concert, Serrat va rebre la medalla d'honor del Festival Castell de Peralada, que la soprano Montserrat Caballé ja havia rebut a principis de setmana. Es tracta d'un guardó instituït per l'organització del cicle per reconèixer la vinculació que el certamen té amb uns quants artistes. Carmen Mateu de Suqué, propietària del castell i mecenes de les arts, va fer l'entrega d'aquesta distinció.

stats