EN DIRECTE
Cultura 05/06/2011

Senior i el Cor Brutal i The Mighty Fools, un bon tast del que hi haurà al Faraday

Borja Duñó
2 min
Miquel Àngel Landete, més conegut com Senior, va avançar amb el Cor Brutal alguns temes del seu proper disc, Gran .

La [2] de l'Apolo va acollir, divendres, la festa de presentació del festival Faraday, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol a Vilanova i la Geltrú. El cartell, format per uns prometedors The Mighty Fools i uns Senior i el Cor Brutal que sonen amb força entre la gent que segueix de prop l'escena, va presentar un bon tast del que es podrà escoltar a la població marinera, un festival petit però amb un cartell exquisit que inclou Ron Sexsmith, The High Llamas i The Bluetones com a reclams forans i el bo i millor de l' indie local com a gruix del cartell: Standstill, Za!, Aias, Els Surfing Sirles, Inspira, Nacho Umbert & La Compañía i Litoral, entre altres grups. De Vilanova, per cert, n'han sortit alguns dels grups més interessants dels últims anys (Tokyo Sex Destruction i La Brigada, sense anar més lluny).

El reusenc Miquel Vilella, veu i ànima de The Mighty Fools, va trencar el gel en una sala encara una mica buida, però la seva professionalitat sobre les taules va fer que la gent s'hi atansés amb les orelles atentes. S'hi van afegir Agustí Busom d'Abús a la guitarra acústica, Alex Torío als teclats i un acordionista. Malgrat no comptar amb tots els arranjaments que sonen a You're so good to me (2010), la formació va sonar d'allò més convincent. Les cançons de Vilella recorden el pop californià dels anys setanta, llàstima només de l'anglès. Per les extenses presentacions ja es veia que Vilella té coses a dir, però a l'hora de la veritat tot això es perdia per culpa d'una barrera idiomàtica que molts grups tenen superada de fa temps. Durant el concert, però, ens van explicar que aquest projecte està pensat per sortir fora de Catalunya i que el reusenc ja té noves cançons en català. De moment, temes com Everest , Amen i Mother demostren la seva capacitat per compondre i interpretar un repertori altament emotiu.

Miquel Àngel Landete, més conegut com Senior, es va enfilar a l'escenari sol però ràpidament va presentar un Cor Brutal d'excepció. L'acompanyaven Juanlu (Euro-Trash Girl) al baix, Toni (Arthur Caravan) a la bateria i Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada) a la guitarra elèctrica. Amb una bandera dels Estats Units que ironitza amb la blavera sobre l'escenari i la contundència d'uns Crazy Horses llevantins, Senior i el Cor Brutal van escometre algunes cançons de L'experiència gratificant de Senior i el Cor Brutal (2009), algunes versions ( Vine que ja ix el sol , de M. Ward, i Reina d'Anglaterra , de Grupo de Expertos Solynieve) i algunes del nou disc, Gran , produït per Raül Fernández, Refree, i del qual s'estan ultimant les mescles. Landete, que ja comença a ser conegut a Barcelona per les seves actuacions a l'Heliogàbal i, sobretot, com a teloner dels Mishima al Palau de la Música, va fer gala del seu carisma innat i d'un caràcter combatiu que, últimament, només ens arriba des de València.

stats