Cultura 21/08/2017

Res de Res i En blanc, final de trajecte

Tanca tot un referent de les arts escèniques a les Illes

Ara Balears
2 min
Una imatge de La capsa de Mu

PalmaVint anys a la motxilla, una desena llarga d'espectacles (Trèmolo., Nòmades, La capsa de Mu, Remoi Abans que arribi l'alemany –actualment en cartell–, per esmentar-ne només algunes) amb desenes d'artistes, peces que han rodat per mig món... Res de Res i En blanc, referent de les arts escèniques, un projecte que ha crescut a l'ombra de l'esforç, la professionalitat i el talent, de la mà de Marta Barceló i Biel Jordà, baixa la barrera. Serà a final d'enguany i amb “l'orgull i el convenciment d'haver duit a terme una tasca que ha contribuït al desenvolupament i a la projecció exterior del teatre de les Illes, amb una marca pròpia i personal, reconeixible i reconeguda, que ens ha donat l'oportunitat de créixer, tant en la nostra dimensió professional com en la humana”. La companyia ho ha anunciat aquest dilluns amb una nota de premsa, discreta, crítica, explicant la realitat i fora passar comptes; marca de la casa.

No és una retirada, i fins i tot és possible que sigui una passa endavant, però de moment sembla una pèrdua, com sempre que s'apaga una llum de cultura.

“El tancament té a veure amb les nostres circumstàncies personals, la gestió del nostre temps, la constatació d'una precarietat sempre present, el final d'un cicle, i l'esgotament al qual ens ha conduït la lluita constant amb unes institucions submergides en el seu propi caos... Ja no ens és possible mantenir el nostre projecte de companyia amb la coherència i el rigor amb què hem intentat fer-ho sempre”, explica la nota. Barceló i Jordà no aturaran. El Centre d'Investigacions Escèniques (C.IN.E) de Sineu és el seu repte actual, un projecte avantguardista, arriscat, d'intercanvi d'experiències i artistes en residència que miraran de surar a pesar de la desídia dels polítics i aquesta mena de crisi econòmica eterna que viu la cultura.

stats