Rubiols de brossat fregits: ingredients i recepta
Pasta: Per fer la pasta, primer barrejam el saïm, el sucre, els tres vermells d’ou i el suc de taronja amb la farina que es begui. Hem d’aconseguir una pasta lluenta i mal·leable; cal tenir la precaució de no pastar-la excessivament perquè no agafi nervi.
Farcit: Per fer el farcit, deixam reposar el brossat dins un colador per tal d’eliminar el possible excés de líquid. Quan és ben eixut, mesclam el brossat amb els vermells d’ou, la canyella en pols, la pell de llimona ratllada i el sucre. Ho treballam amb una forqueta fins que no tinguem cap grum. Per fer els rubiols, estiram la pasta i la tallam en rotllos petits; els farcim amb una cullerada del brossat adobat, tancam tenint la precaució de deixar-los ben segellats. Fregim els rubiols en oli a uns 170 graus fins que quedin lleugerament daurats. Es poden menar tebis o freds. Bon profit!
Pasta:
Un quilo de farina
Tres-cents grams de saïm
Tres-cents grams de sucre en pols
Dos-cents cinquanta mil·lilitres de suc de taronja
Tres vermells d’ou
Un quilo de brossat
Farcit:
Sis vermells d’ou
Llimona, canyella i sucre