Cultura 02/06/2013

Què és una jam? Concerts improvisats plens de màgia

1 min

Jam , en anglès: melmelada. Una Jam Session és un concert en el qual la improvisació és la base del repertori i en la qual participen músics d'alt nivell de diferents formacions que es reuneixen puntualment per donar expressió a la seva creativitat espontània, allunyada de la limitació de la interpretació assajada.

El funcionament d'una jam és ben senzill: s'habilita un escenari amb equip d'amplificació, micros i una bateria, i els músics hi pugen només amb el seu instrument a la mà. El jazz, el blues i el funky són els estils musicals més adients per fer jams perquè es basen en una estructura melòdica de bucle reconegut per als instrumentistes d'alt nivell que aprofiten l'avinentesa per fusionar estils, melodies i ritmes en un exemple de coordinació, solidaritat, humilitat i sensibilitat. I és per això que és una de les experiències més recomanables per als amants de la música en viu en estat pur.

A Palma podem trobar jams al Blue Jazz Club els dilluns, al Vamp Café els dimarts i els dimecres, al Sweetwaters els dijous i al Blues Ville els diumenges.

stats