Cultura 21/03/2012

El Quartet Casals vol fer història a la Schubertíada

X.c.
1 min
El Quartet Casals interpretarà a Vilabertran els quinze quartets de corda de Schubert.

BARCELONA.El Quartet Casals, un dels conjunts instrumentals del país amb més projecció internacional, suma un nou repte a la seva carrera. En la vintena edició de la Schubertíada a Vilabertran (Alt Empordà), que se celebrarà del 16 d'agost al 8 de setembre, el Quartet Casals interpretarà, en cinc concerts, la integral dels quartets de corda de Franz Schubert, entre els quals hi ha La mort i la donzella . "És un acte d'audàcia", va dir ahir Jordi Roch, director artístic del festival empordanès, que també va anunciar que els cinc concerts els retransmetrà en directe Catalunya Música.

Vera Martínez-Mehner (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel) s'enfrontaran als quinze quartets de Schubert sense seguir l'ordre cronològic, i després de Vilabertran defensaran la integral en una gira europea.

Un altre dels reclams de la Schubertíada, sempre amb la cançó poètica i la música de cambra com a leitmotiv, és el retorn del baríton alemany Matthias Goerne, amb un programa "una mica sibarític i amb gran interès literari", segons va explicar Roch. Gorner, acompanyat del pianista Alexander Schmalz, interpretarà lieder de Gustav Mahler i Robert Schumann, amb textos de Goethe, Heine i Rückert, entre d'altres.

Un pressupost ajustat

La Schubertíada manté els 120.000 euros de pressupost de l'any passat, quan ja va fer-ne una reducció. Tanmateix, la crisi no ha impedit que el festival pugui programar més concerts. Com és habitual, també hi ha una aposta decidida pel talent jove. Hi actuaran la soprano xilena Roxana Herrera, la mezzosoprano holandesa Christianne Stotijn, el director alemany Clemens Schuldt i el pianista búlgar Ievgueni Bozhanov, un músic que, segons Roch, "deixarà empremta" a la Schubertíada.

stats