Cultura 28/06/2013

El grup Aspencat i el reaparegut Pep Laguarda, protagonistes dels premis Ovidi Montllor de la música en valencià

La periodista Amàlia Garrigós, acomiadada de Ràdio Nou, i Maria del Carme Girau, integrant del grup Setze Jutges, guardonades pel seu suport i contribució a la música en valencià, respectivament

Acn
2 min
Foto dels guardonats a la vuitena edició dels premis Ovidi Montllor. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl grup d'electrònica i hip hop Aspencat, amb dos guardons (millor àlbum d'electrònica i hip-hop i millors arranjaments) i el cantant Pep Laguarda, que ha publicat l'àlbum Plexison impermeable (millor àlbum de pop) després de 33 anys d'haver estat enregistrat, han estat alguns dels noms més destacats de la vuitena edició dels Premis Ovidi Montllor de la música en valencià.

En una cerimònia celebrada aquesta nit al Teatre El Micalet de València, l'escena musical valenciana s'ha reunit per premiar els millors treballs de l'any. El cantant Pau Miquel Soler, els grups Senior i el Cor Brutal, Mor Noix o Mara Aranda amb Solatge han estat altres protagonistes de la nit. Com en l'edició anterior, el grup Aspencat ha tornat a tenir protagonisme en la nit dels Premis Ovidi Montllor repetint el guardó al millor àlbum en la categoria de hip-hop i electrònica (en aquest cas per Essència) i afegint el guardó de millors arranjaments també per aquest àlbum.

Aspencat ha estat l'únic grup que ha repetit guardó en una vuitena edició molt repartida i que ha tingut en Pep Laguarda un altre dels protagonistes destacats. Després de publicar l'alabat i considerat treball de culte Brossa d'ahir l'any 1977, el valencià Pep Laguarda havia guardat un silenci musical de 35 anys, trencat enguany amb la publicació de l'àlbum Plexison impermeable. Aquesta publicació es produeix 33 anys després de ser enregistrat i ser guardat per la discogràfica per no adaptar-se a les exigències del mercat de l'època.

La seva publicació al 2013 ha estat premiada amb el guardó de illor àlbum de pop dels Ovidi Montllor i un reconeixement del públic pressent en la cerimònia, atès que Brossa d'ahir, el seu predecessor, està considerat un dels discos més ben valorats en l'evolució de la música en català, en aquest amb un treball marcat per la vessant del folk hippie.

El cantant del grup Arthur Caravan, l'alcoià Pau Miquel Soler, ha estat premiat amb el millor àlbum de cançó d'autor amb L'amor o la guerra, un treball basat en poemes de Vicent Andrés Estellés. La considerada millor lletra ha estat En la corda fluixa, de Lluís Vicent.

Altres protagonistes en edicions anteriors i que han tornat a rebre premis han estat Senior i el Cor Brutal (millor cançó amb Als germans de diferent mare), Arthur Caravan (millor videoclip amb Vent) i Mara Aranda (millor disc de folk amb Lo testament).

El premi revelació a la millor maqueta, atorgat per Escola Valenciana, ha estat per a Júlia i el seu El mecanoscrit. El guardó al millor àlbum de rock se l'ha endut una nova banda de so enèrgic, Mox Nox, i el millor disseny l'àlbum Leshoto del grup 121dB.

El Col·lectiu Ovidi Montllor de cantants i músics en valencià (COM) ha distingit enguany la cantant Maria del Carme Girau, integrant del Setze Jutges entre els anys 1965-1967, i que ha rebut el premi a la contribució a la música en valencià. Pel que fa al premi al suport a la música en valencià, el guardó ha anat a parar a la periodista Amàlia Garrigós, conductora del programa 'Alta fidelitat' a Ràdio9 i acomiadada en l'ERO que ha afectat l'empresa.

stats