Publicitat
Publicitat

MEDI AMBIENT

Solucions per a un turisme sostenible: arrenca el festival Posidònia Mallorca

L'esdeveniment cerca contribuir a frenar l'amenaça que pateix la planta oceànica

El festival Posidònia Mallorca es durà a terme els dies 19 i 20 de maig a Palma i el 27 de maig a Deià. "Ens consideram un festival científic i ambiental" i "creim que és important crear un espai de reflexió sobre el turisme sostenible i recollir idees inspiradores i models que funcionen a altres llocs", explica l'organitzador, Alberto Fraile.

Aquest esdeveniment cerca contribuir a frenar l'amenaça que pateix la posidònia oceànica. Les activitats del programa, totes gratuïtes, estan dirigides a infants i adults, i pretenen convertir-se en un lloc de trobada per a la recerca de solucions per a un turisme sostenible.

En el marc del festival tindrà lloc el primer Fòrum de Turisme Sostenible, en el qual entitats de Mallorca presentaran idees i es farà una taula rodona sobre els reptes i estratègies per arribar a la sostenibilitat amb actors turístics i experts en economia, desenvolupament sostenible i innovació tecnològica en turisme.

El programa inclou també nombroses activitats artístiques, culturals i científiques, des d'excursions guiades a la badia de Palma, la visita al vaixell històric 'La Balear' fins a activitats nàutiques, exposicions, contes interactius, tallers divulgatius i reciclatge, ioga, etc. A través de tot això, els visitants coneixeran un nou tipus de turisme.

La Fundació Pilar i Joan Miró mostrarà la instal·lació 'Posidònia', de l'artista Patricia Mato Mora. L'Aula del Mar al Portitxol oferirà una jornada de portes obertes, complementada amb una exposició i un taller de còmics. Es podrà veure la performança que ha preparat l' Escola Global i la instal·lació artística feta amb materials reciclats de l' IES Joan Alcover 'Quin és el mar que volem'.

El festival es realitza des de fa deu anys a diferents localitats mediterrànies d'Itàlia i Espanya, i és el tercer any que s'ha establert a Mallorca. Enguany, per primera vegada, té dues ubicacions: Palma i Deià.