CINEMA
Cultura 19/03/2012

Phenomena recupera l'esplendor extingida del cinema de barri

La sessió doble de cinema ha ressuscitat amb més força que mai. L'èxit del programa del cicle Phenomena amb La princesa promesa i Els goonies ha obligat a repetir fins a dues vegades aquesta sessió.

Xavi Serra
2 min
Dos espectadors de Phenomena immortalitzen el programa doble que formen La princesa promesa i Els goonies, que ahir es va projectar amb èxit per tercera vegada en un mes.

BARCELONA.Enmig de la crisi més gran que han viscut les sales de cinema, el cicle Phenomenaha aconseguit el miracle d'omplir les 1.800 localitats del cinema Urgell -el més gran de Catalunya- amb dues pel·lícules estrenades fa més de 20 anys. L'èxit de la sessió conjunta de La princesa promesa i Els goonies del 2 de març va ser tan gran que Nacho Cerdà, cineasta i responsable del cicle, es va veure obligat a programar dues noves dates: divendres passat -un nou sold out - i ahir, diumenge, en què prop d'un miler d'espectadors van vibrar amb les aventures de Gordi, Sloth i companyia i es van deixar les mans aplaudint quan Mandy Patinkin recitava, tot solemne: "El meu nom és Íñigo Montoya. Tu vas matar el meu pare. Prepara't per morir".

Amb aquests tres programes dobles Cerdà es treu un pes de sobre: Els goonies era el títol més sol·licitat pels fans des del començament del cicle, ara fa un any i mig. Tant és que Cinesa el projectés aquest Nadal a diferents sales de la ciutat. Segons Cerdà, l'èxit de les sessions de Phenomenademostra que el públic valora el fet de mirar les pel·lícules en l'ambient festiu de "celebració cinèfila i complicitat" del cicle, en què els espectadors criden, fan xivarri i riuen com si estiguessin mirant les pel·lícules a casa amb uns amics.

A l'abril, 'Grease'

Cerdà ja prepara noves i sucoses sessions de Phenomena: el 28 de març recuperarà el psicotròpic Batman del 1966 i Assalt a la comissaria del districte 13 ; el 27 d'abril serà el torn d' Aterra com puguis i Grease ; i al maig tornarà a col·laborar amb el Saló del Còmic de Barcelona en una sessió especial al voltant de la robòtica, el leitmotiv de l'edició d'enguany. Mentre el públic respongui, Phenomena té corda per anys.

stats