CRISI A L'AUDITORI
Cultura 22/02/2012

Pérez Treviño nega haver fet un ús indegut de la targeta de crèdit

Oriol Pérez Treviño defensa que va dimitir en sentir-se "sota sospita" i que no hi va haver un ús indegut de la targeta de crèdit de L'Auditori, sinó un criteri diferent sobre qui havia de cobrir una despesa.

Xavier Cervantes
2 min

BARCELONA.L'endemà de fer-se pública la seva renúncia com a director general de L'Auditori, Oriol Pérez Treviño va negar ahir que hagués fet un ús indegut de fons públics associats a una targeta de crèdit. En declaracions a Televisió de Catalunya, l'exdirector va explicar que tot plegat es tracta de "diferències de criteri a l'hora de valorar si una despesa l'havia de cobrir" ell o L'Auditori.

Ni Pérez Treviño ni el Consorci de L'Auditori i l'Orquestra van voler especificar la naturalesa d'aquesta despesa, que segons L'Auditori és d'uns 10.000 euros. Pérez Treviño no vol donar detalls de la depesa perquè abans ha d'explicar-los als implicats. L'Auditori no comunicarà res més fins que no es tanqui l'expedient informatiu que van obrir dilluns.

Una reacció fulminant

Jaume Ciurana, president del Consorci i tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, va dir ahir que quan un càrrec públic fa un ús indegut de les seves potestats, els responsables polítics han de ser "contundents" i han de reaccionar "com més aviat millor". "Vam fer el que havíem de fer", va afirmar Ciurana. El Consorci va forçar la dimissió de Pérez Treviño dilluns mateix, hores després que L'Auditori comuniqués que havia detectat una irregularitat en l'ús de la targeta de crèdit.

Fonts pròximes a Pérez Treviño van explicar a l'ARA que la versió de l'exdirector és que es tracta d'una qüestió administrativa que ell no acaba d'entendre.

Pérez Treviño, que va assegurar ahir que havia presentat la dimissió en sentir-se "sota sospita", té la intenció de reunir-se amb l'administrador de L'Auditori, Josep Maria Amorós, per aclarir les despeses que va realitzar amb la targeta. Amorós, que era administrador del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), va ser nomenat director de serveis de L'Auditori l'1 de febrer. Aquest càrrec va ser una de les peticions que va fer Pérez Treviño al Consorci per dur la gestió econòmica de l'entitat.

En les últimes setmanes, Pérez Treviño havia manifestat el seu malestar pels números vermells heretats de l'anterior direcció, comandada per Joan Ollé. Segons Pérez Treviño, l'equipament acumulava més de 2,5 milions d'euros en l'exercici 2010-2011, la qual cosa revelava "un problema estructural" que calia solucionar.

Una de les mesures que volia aplicar era reforçar l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) com a eix centre de L'Auditori. Aquesta reestructuració podia comportar la reducció, o fins i tot la desaparició, d'algunes programacions no vinculades a l'OBC, i alhora augmentar l'activitat de l'orquestra.

stats