Cultura 10/10/2011

El germans Pastor preparen un 'thriller' apocalíptic "a la catalana"

X.s.
2 min
Mike Hostench, subdirector de Sitges, i els directors David i Álex Pastor.

Sitges.El Festival de Sitges va acollir ahir la presentació d'un teaser de quatre minuts que serveix d'avançament de la nova pel·lícula dels germans Álex i David Pastor, els mateixos que l'any 2009 van presentar a Sitges Infectats , una opera prima produïda a Hollywood i ambientada en un món devastat per l'acció d'un virus mortal ( Contagio al cub) en què quatre personatges fugien de la pandèmia en direcció al golf de Mèxic.

Sense deixar la temàtica apocalíptica, els Pastor volen tornar a Catalunya i preparen un nou thriller d'aventures que aquesta vegada tindrà com a escenari la Barcelona del 2013, sis setmanes després d'un atac que ha provocat una epidèmia global i una mena d'agorafòbia que impedeix a la gent sortir de les seves cases. Els últims dies -així es dirà la pel·lícula- està previst que es rodi a la primavera del 2012 a Barcelona, i sorgeix del desig de rodar una cinta del gènere "ambientada a casa nostra", i mostrar el punt de vista local d'una catàstrofe global. "No volem saber què passa al Pentàgon, sinó com es viuria una cosa així aquí", explicava David Pastor.

Amb el teaser d' Eva que va fer Kike Maíllo abans de rodar la pel·lícula com a model, els directors van reunir un petit equip de rodatge i quatre actors fa unes setmanes i van enllestir en dues jornades una seqüència de quatre minuts que ha de servir per treure complexos. "Hem de deixar de creure que no podem fer aquest tipus de pel·lícules, que som inferiors". L'escena és una seqüència en què quatre supervivents es juguen a sorts qui ha de sortir d'un edifici a recollir una llauna de préssecs del carrer. El perdedor surt i de seguida comença a experimentar els efectes del virus agorafòbic. El teaser , que no formarà part d' Els últims dies i que relata una possible escena ambientada a l'univers del film, conclou amb una imatge impactant d'un passeig de Sant Joan desert -gràcies a la màgia dels retocs digitals, van confessar els directors- on un ren que podria haver-se escapat del zoològic passeja tranquil·lament pel carrer.

stats