Cultura 27/06/2013

Palma Photo 2013 vol erigir-se en festival mediterrani

El programa expositiu inclou cinc projectes que incentiven la participació

C.ros
2 min
Dintre de l'extens programa del festival Palma Photo, s'hi podran trobar a partir  De dijous exposicions de  Dani Cardona (imatge superior) i de Marcelo Víquez (a baix).

Palma.En complir la novena edició, Palma Photo no vol limitar-se a ser una convocatòria d'exposicions de fotografia que inauguren alhora bona part de les galeries i museus de la ciutat. Si bé ja fa uns anys que paral·lelament s'han organitzat conferències i tallers -enguany també n'hi haurà-, aquest 2013 creix amb iniciatives per estimular la participació ciutadana, envaeix els carrers de Palma i inclou ajuts per potenciar els joves artistes que fins ara no havien tingut un lloc en el mercat.

És l'associació de galeries d'art contemporani Art Palma la que va crear aquest projecte i que anualment l'organitza. La direcció del Palma Photo 2013 és a càrrec del comissari Fernando Gómez de la Cuesta. És ell qui ha coordinat el programa d'exposicions que s'inauguraran dijous que ve, 27 de juny, i s'estendrà al llarg del mes de juliol. I és ell qui ha proposat les cinc iniciatives que han fet créixer i tractar d'impulsar el Palma Photo com a "festival de fotografia i mediterrani, (...) consolidant aquesta singular convocatòria com un dels esdeveniments de referència de la fotografia contemporània", segons les seves pròpies paraules.

Un dels programes paral·lels a les exposicions que més interès pot despertar és Photo Phone, en el qual qualsevol pot enviar a través de Twitter, i amb el hastag #palmaphoto2013, la instantània que hagi fet amb el seu dispositiu mòbil, unes fotografies que s'exhibiran a la plana web www.palmaphoto.es. No és l'única iniciativa, perquè aquests dies els ciutadans es trobaran sovint amb Photo Street, una exposició en tanques publicitàries de la ciutat en la qual participen una vintena d'artistes. A més, First Focus promou unes microbeques expositives per a artistes de fins a 30 anys o menys i una trobada en un mateix espai entre l'obra d'un artista consolidat i un d'emergent.

El nivell de les exposicions, que ocuparan tretze galeries i cinc centres institucionals, és avalat en aquesta edició amb noms de la fotografia com Tim White (Galeria Maior); José Manuel Ballester (Centre Cultural Contemporani Pelaires); Chema Madoz (Casal Solleric); Pep Bonet (Museu Es Baluard i CaixaFòrum); Santiago Sierra, Cecilia Paredes, Douglas Gordon i Dani Cardona (Galeria Xavier Fiol); Julio Galeote (SKL); Veru Iché (Sala Pelaires) i la col·lectiva composta per les obres d'Amitis Motevalli, Abbas Kowsari i Samira Eskandarfar (La Caja Blanca), entre d'altres. Especialment interessants poden ser la trobada entre Marcelo Víquez i Adriana Petit (ABA Missió), a més de descobrir a la Galeria Kewenig les fotografies d'un artista de llarga trajectòria multidisciplinària, Jannis Kounellis.

stats