FOTOGRAFIA
Cultura 27/06/2013

"Tenim un Palma Photo més complet sense afegir-hi despesa"

Fernando Gómez de la Cuesta dirigirà el festival també el 2014

Cristina Ros
2 min

PalmaEl director de Palma Photo 2013, Fernando Gómez de la Cuesta, assegurava ahir que el va seduir la proposta d'Art Palma: "Volien créixer, ampliar l'oferta, i això en temps de crisi és molt interessant. Aquest és un Palma Photo de consens, que integra diferents agents per construir un festival potent que vol ser referent a la Mediterrània. Per això s'ha elaborat un programa complet, amb diverses iniciatives, que ofereix testimoni de la voluntat d'apropar-se al que ha de ser un gran festival de fotografia".

La coordinació del programa expositiu, la mostra intraTERRESTRES a Photo Street, les activitats del Photo Talk, els programes de microbeques First Focus i First Focus Advisor, a més de la iniciativa d'estímul a la participació que és Photo Phone, són obra de Gómez de la Cuesta, amb qui aprofitàrem per parlar després d'una roda de premsa amb molts més representants d'institucions que periodistes.

"He tingut només dos mesos i mig per organitzar el festival, i ho he fet amb el compromís per part d'Art Palma de poder construir-lo i consolidar-lo en la propera edició, la del 2014", afirmà. "Art Palma volia fer un gir al Palma Photo després de les passades vuit edicions. Vaig proposar fer un festival amb el referent obvi de Photo España, que ja era referent quan es va iniciar Palma Photo. Es tracta d'estendre la programació, aprofitar les xarxes per a la difusió i difondre-ho entre la comunitat artística internacional. És un programa ambiciós, sobretot pel temps que hem tingut, però ho ha de ser perquè, si no, no cal fer la inversió. En tot cas, tenim un Palma Photo més complet sense afegir-hi despesa".

Mentre coordina el Palma Photo 2013, Gómez de la Cuesta ja ha començat a treballar en l'edició del 2014. "Entre les iniciatives que segurament posarem en marxa l'any que ve, voldria destacar Photo Book, que recollirà l'auge del llibres de fotografia ubicant-los en un petit espai de cada galeria; Palma Photo Collector, que ja preparam enguany amb la taula rodona de col·leccionistes, divendres que ve, a Es Baluard, i també Off Palma Photo, per treure la fotografia dels seus espais de difusió habituals. Ara tenim un marge de temps raonable, i amb constància i un poc d'inventiva tot això es pot fer possible". Gómez de la Cuesta defensa l'especialització del Palma Photo i el fet d'allargar en el temps les activitats, com a via per evitar la massificació de la Nit de l'Art els darrers anys.

stats