INSTITUCIONS
Cultura 21/10/2011

El Palau de la Música encara la seva refundació

Laura Serra
2 min

Barcelona.El director general del Palau de la Música, Joan Oller, vol extirpar els mals costums que havia adquirit la institució amb l'anterior direcció. I el primer pas és la transparència. Ahir la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, i Oller van fer pública la proposta de pla estratègic 2012-2015 que aquest mes presentaran als socis i que exposaran en assemblea abans d'acabar l'any, perquè s'aprovi.

El canvi principal, que s'aplicaria l'1 de gener del 2012 i que ja s'havia anunciat, és la refundació de les quatre entitats que formen el Palau de la Música (el Consorci del Palau, la Fundació de l'Orfeó, l'Associació Orfeó Català i el Cor de Cambra) en una de sola, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en la qual estarien representats l'Orfeó Català, els mecenes i les administracions públiques.

Oller va resumir les línies del seu pla estratègic com "un retorn als valors fundacionals que van construir l'entitat: excel·lència, participació, compromís social i catalanitat". De les novetats anunciades ahir n'hi ha que ja s'han dut a terme, com la unificació de la direcció del Cor de Cambra i de l'Orfeó en la figura de Josep Vila i el trasllat de l'Escola Coral de l'Orfeó dins del mateix Palau. Entre els projectes, hi ha la creació d'una comissió de lectura, encapçalada per Ros Marbà, i de la figura del director resident, que serà Joan Guinjoan. L'objectiu d'Oller és que l'Orfeó augmenti l'activitat pròpia a la sala gran del 18% actual al 30% per controlar més la programació, tot i que ha insistit que el Palau es llogarà a tothom que el pugui pagar. La botiga de souvenirs es traslladarà dins el Palau, es farà una oferta pròpia de concerts per a turistes i hi haurà visites específiques per a famílies i públic autòcton.

stats