Per fer les pilotes capolam la carn de vedella, la gallina bullida i els cervells freds, que haurem escaldat dins aigua salada i una mica avinagrada. Afegim una mica d’all picat, un poc de moraduix i un brotet de julivert. Pastam i assaonam bé, donam forma a les pilotes malavejant que no surtin massa grosses. Les passam per farina i les fregim dins oli d’oliva uns minuts. Feim un sofregit ben melós de ceba, tomàtiga i alls. Abocam l’arròs dins el sofregit i el coem amb una barreja de brou de carn de gallina, de vedella i un raig de vi negre. Afegim les espècies ben capolades. Feim coure les pilotes cinc minuts dins brou de carn, assaonat i lleugerament lligat. Per muntar el plat, col·locam una base d’arròs especiat, les pilotes a sobre i una barreja d’ametlles, avellanes i nous, prèviament torrats i lleugerament capolats. Bon profit!
Mig quilo de carn de vedella
6 cervells de porc
200 grams de gallina bullida
200 grams d’arròs bomba
Dues cebes
Dues tomàtigues
Una cabeça d’alls
Vi negre
Tap de quartí
Canyella
Gingebre, romaní i farigola
Moraduix
Farina
Sal, pebre bo i oli d’oliva