CLÀSSICA
Cultura 13/04/2012

"Optimisme i innovació" per sortir de la crisi

El Palau de la Música s'exigeix optimisme i innovació per tirar endavant la nova temporada amb un 15% menys de pressupost. Confia en estrelles com ara René Jacobs, Zubin Metha i Vladimir Ashkenazy.

Xavier Cervantes
2 min
"Optimisme i innovació" per sortir de la crisi

BARCELONALa Filharmònica de Viena inaugurarà el 29 de setembre una nova edició del cicle Palau 100. Sota la direcció de Daniele Gatti, l'orquestra austríaca interpretarà dues simfonies de Brahms, la segona i la quarta. "Una és optimista i l'altra es pot considerar innovadora", va dir el director general del Palau de la Música, Joan Oller, durant la presentació de la temporada 2012-2013 del Palau, que es va fer ahir a la sala d'assaig de l'Orfeó Català. Oller va aprofitar els adjectius atribuïts a les obres de Brahms per descriure l'esperit que ha de guiar el futur: "Hem de ser optimistes i innovadors per sortir de la crisi".

La innovació ha de venir per optimitzar un pressupost artístic un 15% inferior al de la temporada passada: de 2 milions d'euros s'ha passat a 1,7 milions. Oller preveu que el taquillatge cobrirà el 80% del pressupost. Perquè els 90 concerts programats, 56 dels quals són de producció pròpia, omplin les butaques, la direcció del Palau confia en estrelles com ara els directors Zubin Mehta, René Jacobs i Vladimir Ashkenazy; els pianistes András Schiff, Leif Ove Andsnes i Grigorij Sokolov, i els cantants Rolando Villazón, Barbara Hendricks i Xavier Sabata, entre d'altres. La programació de la temporada també inclou l'actuació de Jordi Savall en solitari, la integral de les suites per a violoncel de Bach a càrrec de Jean-Guihen Queyras i els Motets de Bach cantats pel RIAS Kammerchor.

Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, va recordar que un dels objectius de la nova etapa és "recuperar els valors fundacionals de l'Orfeó Català", reforçant la "catalanitat, l'excel·lència, la participació i el compromís social". També va destacar la internacionalització del Palau amb l'entrada a la xarxa ECHO (European Concert Hall Organization) i l'actuació de l'Orfeó i el Cor de Cambra a Viena.

stats