Art
Cultura 26/06/2013

La fotografia de guerra, protagonista del OjodePez Photo Meeting Barcelona

La trobada internacional comptarà amb fotoperiodistes com James Nachtwey, Samuel Aranda i Gervasio Sánchez i periodistes com Ramón Lobo i Ángela Rodicio

Acn
2 min

BarcelonaReivindicar la fotografia. Aquest és l'objectiu principal del OjodePez Photo Meeting Barcelona. Així ho ha explicat Alberto Anaut, president i fundador de La Fábrica, en la presentació d'aquesta trobada que tindrà lloc del 26 al 28 de juny a La Virreina i que porta per títol 'És la guerra!'. Un dels temes principals és la fotografia en conflictes bèlics. La trobada internacional estarà formada per visionats de portafolis, conferències, taules rodones, converses, trobades i tallers professionals i hi participaran els fotoperiodistes James Nachtwey, Samuel Aranda, Bernat Armangué, Rena Effendi, Gervasio Sánchez i Anastasia Taylor-Lind, els periodistes Ramón Lobo i Ángela Rodicio, així com una vintena de professionals. La Fábrica i La Virreina Centre de la Imatge organitzen la tercera edició d'OjodePez Photo Meeting Barcelona. El tema principal és la fotografia de guerra i com l'aborden alguns dels professionals que treballen en situacions de conflicte, però també es tractaran altres assumptes com el paper de les agències, el finançament o el 'crowdfunding'.

Per apropar les seves experiències participaran fotoperiodistes de prestigi com James Nachtwey, Gervasio Sánchez i Bernat Armangué, que oferiran tres conferències gratuïtes i obertes al públic. Així mateix, Evelien Kunst, Magdalena Herrera, Mónica Allende, Tina Ahrens, Daphné Anglès, Lucy Conticello, Franco Pagetti i Jon Levy oferiran consells a fotògrafs als visionats de portafolis. En la programació destaca el taller professional intensiu que impartirà Gervasio Sánchez aquest divendres amb el títol 'Els ulls de la guerra'.

OjodePez Photo Meeting Barcelona comptarà amb cara a cara dels protagonistes, hi haurà la possibilitat de fer un cafè amb alguns dels convidats i ponents, taules rodones, projeccions i com s'ha apuntat tallers i conferències.

"El periodisme i la fotografia son espècies en extensió"

Alberto Anaut, president i fundador de La Fábrica, ha afirmat que l'objectiu és "reividindicar la fotografia". En aquest context, ha alertat que "el periodisme i la fotografia son espècies en extinció. El paper fonamental que han jugat a les darreres dècades ara ha canviat per la situació econòmica, pels mitjans digitals i la polarització de la comunicació".

Ha declarat que en els darrers anys hi ha hagut "un col·lapse econòmic als mitjans tradicionals" que s'ha traduït en una "menysvaloració de l'exercici del periodisme. Tots podem fer una fotografia i comunicar, però els professionals de la comunicació han jugat un paper que el dia que no ho puguin fer els trobarem a faltar".

Anaut ha recalcat que Ojodepez és una trobada entre professionals i ha destacat que "han volgut desenvolupar una trobada per reflexionar sobre l'essència de la fotografia documental i del periodisme". "Creiem en els periodistes i en el fotoperiodisme", ha afegit.

stats