Cultura 13/11/2012

Nyandú actuen avui a la final del concurs Sona 9

X.c.
1 min
Nyandú van guanyar el Sona 9 l'any passat.

BARCELONA.Els grups Coriolà, de Premià de Mar, Empty Cage, de Rubí, i els barcelonins Patch són els tres finalistes del concurs de maquetes Sona 9, organitzat per Televisió de Catalunya, iCat.cat i el Grup Enderrock, i al qual es van presentar 201 formacions. Tots tres defensaran les seves opcions avui a la sala Apolo de Barcelona en una festa en què també actuaran Nyandú i The Mamzelles, guanyadors l'any passat del primer i segon premi, respectivament. L'actuació de Nyandú servirà perquè el trio del Lluçanès presenti a Barcelona el disc L'origen de les absències (Música Global).

Els germans Ferran i Roger Orriols i Rubèn Pujol feia una dècada que estaven implicats en diferents projectes musicals quan fa dos anys van muntar Nyandú. "Sempre havíem fet rock en anglès, i jo tenia unes cançons en català que havia fet amb la guitarra acústica. Llavors vam dir d'engegar la banda tots tres. Vam gravar cinc cançons, i ens vam presentar al Sona 9", diu el Ferran, cantant i guitarrista del grup de la Torre d'Oristà. La intenció era sonar a la ràdio, i el resultat va ser guanyar un concurs que els va permetre enregistar i publicar el disc.

"Estem al principi d'una aventura que no sabem cap on anirà", explica el Ferran a propòsit d'un títol, L'origen de les absències , que "és una manera global de definir" un disc que han fet "per afició i per amor a la música".

stats